Viktoria Korpan • 2. september 1999 kell 22:00

Levicom valmistub monopoli lõppemiseks

«Tahame olla 1. jaanuaril 2001 valmis Interneti kaudu telefoniteenuse pakkumiseks,» tunnistas Levicom BroadBandi juhatuse esimees Ivar Lukk eile.

Võrreldes teiste internetiteenuse pakkujatega on liitumine TELE2ga ja elektronposti teenus tasuta ning ka kuumaksu ei tule tasuda. Kliendid peavad maksma ainult kohaliku kõne hinna.

«Parimad asjad elus on tasuta,» sõnas Levicom BroadBandi turundusdirektor Stefan Öberg. Ta lisas, et Rootsis, Taanis ja Inglismaal pakuvad firmad arvukalt tasuta internetiteenust.

Ivar Luki sõnul arvestab firma teise suurema tuluallikana reklaamiteenust Interneti teel. Selle eesmärgiga ühendatakse Levicom BroadBandiga AS Meediamaa koos populaarsete teenustega WWW Wärk ja mail.ee.

Levicom BroadBandi strateegiadirektor Peep Põldsamm ütles, et firma eesmärk on pakkuda kõiki side- ja internetiteenuseid, kasutades Rootsi kontsernile TELE2 kuuluvaid rahvusvahelisi sidevõrke. Järgmisteks pakutavateks toodeteks on tasuta Interneti püsiühendus ja internetiühendus kaabeltelevisioonivõrgu vahendusel.

Ivar Lukk prognoosis, et Levicom BroadBand võib saada sissehelistamise teenuste turust järgmise aasta lõpuks enda kätte 40 protsenti.

«See on kindlasti ülepakutud, reaalselt võib TELE2 saada 15--25 protsenti turust,» lausus ühe suurema internetiteenuse pakkuja ASi Uninet arendusjuht Taavi Talvik. Tema hinnangul võib Uninet kaotada TELE2 kampaania tõttu vaid paarsada klienti. Aastas tähendab see umbes 200 000 krooni saamata tulu.

Hetkel kuum