• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar langes, Dow prantsatas järele

  Euro kurss kerkis reedel esmakordselt pärast seitsmekuulist vaheaega üle 1,09 dollari taseme, kui USA tööministeerium avaldas tootjahinnaindeksi. Viimane oli septembris 1,1 protsenti (augustis oli see 0,5 protsenti). Üllatavalt kõrge number kergitas euro kursi 1,0908 dollarini, mis on ühisraha kõrgeim kurss alates 25. märtsist. See viitab inflatsioonilise surve tugevnemisele ja võimalusele, et Fed tõstab intressimäära juba järgmisel vabaturukomitee istungil. Võrreldes juuliga, kui euro langes 1,0104 dollarini, on see tugevnenud 8 protsenti.
  Tegelikult sai Ühendriikide valuuta hoobi juba neljapäeva hilisõhtul, kui Föderaalreservi juht Alan Greenspan hoiatas lõhkeda võiva börsimulli eest ning soovitas pankadel suurendada reserve turupaanikast saadavate võimalike kaotuste puhul. On täiesti loomulik, et keskpanga juhi tugeva avalduse puhul keegi dollareid ei osta. Wall Streetil oli oodata suurt kukkumist (isegi alla 10 000 punkti). Nii ka läks. Esimese 20 minutiga prantsatas Dow Jonesi tööstuskeskmine rohkem kui 2,3 protsenti, 10 045 punktini, seejärel toibus kergelt.
  Reede õhtul oli dollari kurss 14,3864 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.