ÄP fototoimetus • 18. oktoober 1999 kell 22:00

Reformierakond kaalub Tartus kahte võimalust

Reformierakonna linnapeakandidaat Tartus, praegune linnapea Andrus Ansip ütles, et kohtus eile Tõnis Lukasega. «Rääkisime sellest, mis Reformierakonda ja Isamaaliitu lahutab. Ja kuidas oleks võimalik seda ületada,» ütles Ansip. Ta ütles, et tegu ei olnud koalitsiooniläbirääkimistega. «Mul ei ole veel Reformierakonna Tartu piirkonna ametlikku seisukohtagi koalitsiooniläbirääkimiste kohta,» lisas Ansip.

Ansipi sõnul lahutavad Reformierakonda ja Isamaaliitu erimeelsused Tartu soojamajanduses ning suhtumine korrakaitsesse ning politseisse.

Ansip ei välistanud siiski võimalust, et kõik teised panevad seljad kokku ja jätavad koalitsioonist välja hoopis Reformierakonna. «Me ei kipu iga hinna eest võimule,» seletas Ansip. «Me ei ole nõus võimule minema hinnaga, et Tartu soojamajandus kanditakse Tiit Veeberile.» Soojamajanduse erastamine peab olema avalik, rõhutas Ansip.

Reformierakonna jätkates jääb linnavalitsuse üldpoliitika samaks, lubas Ansip. «Valijad on ju praeguse koalitsiooni tegevuse heaks kiitnud,» põhjendas Ansip ja lisas, et kindlasti moodustavad linnavalitsuse tuumiku tema ja erakonnakaaslased, abilinnapea Margus Hanson ning Hannes Astok.

Autor: ÄP

Hetkel kuum