• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tööstustoodang veab Eesti majandust ülesmäge

  Statistikaamet teatas eile, et septembris asendus Eesti ettevõtete toodangu müüki Venemaa kriisi järel tabanud vähenemine 3% kasvuga. Toodangu müügi suurenemine ei korvanud siiski varasemat langust, sest tänavuse 9 kuuga müüsid tööstusettevõtted üle 7% vähem kui mullu samal ajal, ütles statistikaameti sektorijuhataja Rita Raudjärv.
  Jaanuaris müüsid tööstusettevõtted 16% ning mais, juunis ja juulis ligi 7% vähem kui mullu. Müügi vähenemine lakkas praktiliselt augustis, kui vähenemise suhtarv oli vaid 1%.
  Väike müügi kasv annab tunnistust majanduse tasakaalustumise suundumusest, milles saadab suurem edu lääneriikidesse eksportijaid, ütles Hansapank Marketsi analüüsiosakonna juhataja Urmas Riiel.
  Idaturule suunatud ettevõtteid saadavad raskused, sest Riieli sõnul pole Venemaa suutnud realiseerida rubla devalveerimisest saadud tulusid ning jätkuv sõda T?et?eenias annab tunnistust positiivsete lahendusteede puudumisest Venemaa majanduses.
  «Tõus jätkub, sest Eestis annavad tooni lääne investeeringud, mis orienteeruvad läände eksportimisele,» selgitas Riiel. «Meie põhiturud Soome ja Rootsi on ülejäänud Euroopast võimsamal tõusuteel.»
  Tselluloosi- ja paberitootja ASi Horizon juhatuse liige Zhanna Botvinkina ütles, et tema ettevõtte müügitulemused kasvasid septembris ligi 20%, sest kahe aasta jooksul languse läbi teinud maailma paberiturul on alanud ostubuum ning tselluloosi hind tõuseb.
  Paberi ja paberitoodete tootmine kasvas Eestis ligi 40%, mis jääb alla vaid ligi 120% kasvanud täppisinstrumentide tootmisele. Toiduainete tootmine vähenes samal ajal ligi 7 protsenti ja energeetika ligi 11 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.