• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Relvaostuleping on kadunud

  Kaitseministeerium ja rahandusministeerium moodustavad lähiajal ühiskomisjoni, et selgitada välja, miks on makstud 30 miljonit krooni kokkulepitust rohkem relvaostu võlakirjade eest.
  «Kaitseministeerium ei kontrollinud varem lepingu täitmist, vaid maksis raha vastavalt esitatud arvetele,» rääkis kaitseministeeriumi avalike suhete juht Madis Mikko. «Peame selgitama välja, kuidas raha pidi vastavalt lepingule liikuma, mis puudutab ka Hansapangale tehtavaid makseid.»
  Kaitseministeeriumis ei leidu Iisraeli relvatehase TAAS ja Eesti Vabariigi vahel sõlmitud relvatehingu originaali ja lepingu asukoht pole praegu teada, tunnistas Mikko. Samas kinnitas ta, et kaitseministeeriumis on olemas relvaostulepingu koopia.
  Väidetavalt läks relvaostulepingu originaal kaduma pärast riigisekretär Ülo Kaevatsi lahkumist ametist 1995. aastal.
  Rahandusministeerium peab ühiskomisjoni moodustamist vajalikuks, sest ministeeriumis on vaid relvatehingu lepingu kirjeldus, kuid pole selle teksti, lausus rahandusministri nõunik Daniel Vaarik. Seetõttu pole võimalik maksete õigsuse kohta järeldusi teha, lisas ta.
  Rahandusministeeriumi kantsler Aare Järvan tegi neljapäeval Äripäevale ettepaneku tutvustada relvatehinguga seotud maksekorraldusi, kuid päev hiljem muutis ta oma otsust. Järvan põhjendas seda vajadusega üksikasjalikumalt probleemiga tutvuda.
  Riigikontrolli peakontrolör Peeter Lätti avastas ligi 30 miljoni kroonise ülemaksmise TAASilt ostetud relvade eest novembris, kui ta revideerides kaitseministeeriumit. Riigi poolt tehingu katteks välja antud võlakirjade intress oli seotud USA dollari liboriga, kuid väidetavalt ei arvestanud arvete koostaja libori langemist ning kaitseministeerium maksis tagasi rohkem kui vaja.
  Eelmisel nädalal avaldas rahandusministeeriumi osakonnajuhataja Agate Dalton arvamust, et tuleks korraldada rahvusvaheline audit relvaostulepingu maksete tasumise kohta ning peatada selleks ajaks kohustuslikud maksed Hansapangale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.