• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs suurte turgude tuultes

  Tallinna börs reageeris neljapäevasele USA aktsiaturgude langusele, mille käigus ka Soome Sonera ja Nokia aktsiad langesid enam kui 10 protsenti. Kütuse maailmaturul valitsev kõrge hind avaldab samuti Eesti majanduskasvule pärssivat mõju.
  Kõige tugevamalt reageeris välisturgudel valitsenud negatiivsetele meeleoludele muuhulgas ka Londonis kaubeldav Eesti Telekomi aktsia, mis langes 2,7 protsenti 90 kroonile 1,8 mln kroonise käibe juures.
  Kaotajate ridades oli ka Norma aktsia 1,63protsendise langusega 42,30 kroonile, käive oli 4,6 mln krooni.
  Peaaegu terve päeva suutis plussis püsida Merko Ehituse aktsia, mis sulgus 1,18 protsendiga positiivsel territooriumil ehk 34,40 kroonil väikese 100 000 kroonise kauplemisega.
  Tallinna Kaubamaja aktsia hind tõusis 1,12 protsenti 54 kroonile 0,2 mln kroonise käibe juures. Päeva üllatus tuli erastamisväärtpaberi käibelt, milleks reedel oli 5,1 mln krooni. EVP hind tõusis 0,45 protsenti 0,6720 kroonile.
  Hansapanga aktsia kõikus vähe, sulgudes 4,4 mln kroonise käibe juures 0,2 protsenti plussis 126,50 kroonil.
  Baltika aktsia langes 3,47 protsenti 0,125 mln kroonise käibe juures 25 kroonile.
  Saku Õlletehase aktsia tõusis 0,36 protsenti 56,20 kroonile 68 250 kroonise käibe juures.
  Börsi päevakäibeks kujunes kokku 22,7 mln krooni, tehinguid tehti 112. Äripäeva indeks langes 0,56 protsenti 412,69 punktile.
  Kuni alanud nädala teise pooleni pole ilma spekulatiivse huvita oodata aktiivsuse kasvu ning börsi liideraktsiate suunavõttu. Selle nädala teisel poolel on oodata esimeste börsiettevõtete kolmanda kvartali majandustulemuste avaldamist. Seniks peame leppima maailmaturu tõmbetuultest tingitud ebakindlusega, mis peegeldub ka meie kodubörsil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.