• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merelaevandus müüb Rootsi-liini Hansateele

  ESCO juhatuse ja Hansatee Grupi juhatuse teatel loodavad osapooled positiivsele kokkuleppele jõuda kolme-nelja nädala jooksul.
  Läbirääkimiste eduka kulgemise korral jõustub kokkulepe Estline?i liiniliikluse ja laevade osas 2. jaanuaril 2001.
  Kokkuleppe sõlmimine võimaldab ESCO-l keskenduda põhitegevusele ? kaubavedude arendamisele ? ja Hansatee Grupil jätkata reisilaevanduse edendamist Eesti, Soome ja Rootsi vahel. ESCO on Estline?ile otsinud strateegilist partnerit viimase aasta jooksul. Praegu peavad ESCO ja Hansatee Grupp kõnelusi Estline?i liiniliikluse ja laevade suhtes, teatasid ettevõtted.
  Estline on sajaprotsendiliselt ASile Eesti Merelaevandus kuuluv laevandusettevõte, mis teostab reisijatevedu Tallinna ja Stockholmi liinil. Tänavu suveni oli ettevõttel selleks ainuõigus.
  Tallinna?Stockholmi laevaliinil opereeriva Estline?i reisijate koguarv oli oktoobris
  31 449 ? parvlaevaga Regina Baltica sõitis oktoobris 21 433 ning Baltic Kristiinaga 10 016 inimest.
  Kahe laevaga Tallinna?Stockholmi liini teenindavale Estline?ile kuulub ka 50 protsenti Eesti-Rootsi vahelisest kaubaveoturust.
  Mullu oli Estline?i käive 600 miljonit krooni ja kahjum ligi 74 miljonit krooni. Ka tänavune majandusaasta lõpeb ettevõtte prognoosi kohaselt kahjumiga.
  Hansatee reisilaevad sõidavad Tallinna?Helsingi liinil, kus ettevõte oli oktoobris ligi 200 000 reisijaga turuliider.
  Tallinki kaubamärgi all opereerivale Hansateele kuulub neli suurt reisilaeva: Fantaasia, Meloodia, Georg Ots ja Vana Tallinn ning kiirlaev Auto Express. Arvestades Tallinna Sadamat läbinud reisijate koguarvu oli Hansatee laevade osa tänavu oktoobris Tallinna?Helsingi liinil 48,9.
  2002. aasta mais kavatseb Hansatee Tallinna?Helsingi liinile tuua uue, 2,5 miljardit krooni maksva Eesti suurima reisilava, loobudes kahe praeguse laeva kasutamisest.
  Hansatee opereerib ka ühe kaubalaevaga Tallinna ja Rootsi vahel. Alates 1997. aastast Paldiski?Kapellskär liinil kurseeriv Kapella saavutas tänavu suvel Eesti-Rootsi vahel meritsi tehtavates kaubavedudes 50protsendilise turuosa.
  Hansatee 31. augustil lõppenud majandusaasta esimese poole auditeeritud kasum oli 26,4 miljonit krooni, aastakasumiks kujuneb prognoosi järgi üle 100 miljoni krooni. Ettevõtte aastakäive on üle 2 miljardi krooni.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.