Ülo Toomsalu • 8. november 2000 kell 5:46

Parkimine võib Tallinnas kallineda

Tallinna kesklinnas võib parkimise tund hakata järgmisest kevadest maksma kuni 20 krooni, sest transpordiameti hinnangul on südalinna tänavad parkivatest autodest umbes ja kinniseid parklaid kasutatakse vähe, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Hinnatõus tuleb õige pea. Ja tõsta tuleb seal, kus praegune hind ei reguleeri parkimist,' ütles transpordiameti asejuhataja Andres Harjo. 'Kesklinnas parkimistasu tõstmise arvel kaalume Viru ja Vabaduse väljaku parklate odavamaks muutmist.'

Nädala pärast ameti juhataja kohalt asejuhatajaks taanduva Mati Songisepa sõnul pole hinnamuudatust võimalik teha kiiremini kui kuu ajaga. 'Kõik sõltub sellest, millal alustab tööd Tallinna uus parkimiskorraldaja ESS. Summa peab jaguma neljaga ja siis saab tunnitasu olla kas 16 või 20 krooni,' ütles ta.

Praegu maksab kesklinnas tänaval parkimise tund 12 krooni. Vanalinnas parkimise tunnihind on 48 krooni.

Hetkel kuum