• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  XXL.EE huvitavad bilansivälised asjad

  Börs, mis veel eile enne lõunat oli enamvähem stabiilne, hakkas pärast kella 12 ?ära kukkuma?. Norma aktsia langes 5,19% 47,50 kroonile 6 mln kroonise käibe juures. Ka Hansapanga aktsia langes suure 7,4 mln kroonise käibe juures 1,78% 138,25 kroonile. Telekomi aktsia kukkus 2,48% 94,50 kroonile. Merko Ehitus kaotas 4,87% oma väärtusest, lõpetades päeva 37,10 kroonil 0,5 mln kroonise käibe juures. Tallinna Kaubamaja aktsia kukkus 6,78% 55 kroonile 1,35 mln kroonisel käibel.
  Sel ajal kui teised aktsiad vaevlesid müügisurve all, tõusis Pro Kapitali aktsia 10,55% 41,90 kroonile 1,54 mln kroonisel käibel. Ühispanga aktsia kurss ei muutunud 0,6 mln kroonise käibe juures. Tänase suurema languse taga on kasumivõtmine, mis vallandus Norma investorite hirmust seoses Autovazi turvavöötehase loomise plaaniga. Börsil oli aktiivne kauplemispäev ? senini nädala suurima käibega. Tehinguid sooritati 219 kogukäibega 23,6 mln krooni. Äripäeva indeks langes 1,21% 444,16 punktile.
  Erastamisväärtpaber kukkus 3,64% 0,636 kroonile 2,6 mln kroonisel käibel. Viimaste päevadega on erastamisväärtpaber põhjendamatult palju kukkunud. Investorid, kes veel mõni aeg tagasi olid valmis 0,75 krooni lauale laduma, peavad millegipärast EVPd kalliks ? lähiajal tekib tõenäoliselt erastamisväärtpaberil sedavõrd madalal tasemel ostuhuvi.
  XXL.EE teenis käesoleva aasta kolmandas kvartalis 5,38 mln krooni puhaskasumit, seda tänu erakorralisele finantstulule tütarettevõtete aktsiate müügilt (10,9 mln krooni). Samal ajal teenis firma ärikahjumit 4,3 mln krooni ? seda 1,3 mln kroonise käibe juures. Firmal on huvitavad bilansivälised varad Suomen Infopiste Oy aktsiate näol, mis võivad tulusaks osutuda. Firma juhataja Arho Anttila sõnul on jutud pankrotist välistatud, kuigi esineb likviidsusprobleeme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.