• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailmaturgude ebakindlus ka meil

  Tallinna börs lõpetas päeva plusspoolel. Börsil tehti 179 tehingut 22,6 miljoni krooni väärtuses. Äripäeva indeks tõusis 0,46%, 446,22 punktile.
  Erastamisväärtpaberi hind jätkas eile langust 4,87 protsendiga 0,61 kroonile päeva suurima käibe juures (6,6 mln krooni). EVP sedavõrd suur langus on üllatav. Täna tuleb kokku Hüvitusfondi nõukogu, mis arutab obligatsioonide emissiooni tulemusi ja kinnitab tulemused. Erastamisväärtpaber jäkab põhja otsingut ? 0,60 krooni tasemest läbilangemine annaks turule väga negatiivse signaali.
  Norma aktsia tõusis vaatamata hommikupoolsele nõrkusele päeva lõpuks 1,05 protsenti 48 kroonile. Hansapanaga aktsia langes 4,5 mln kroonise käibe juures 0,36 protsenti 137,75 kroonile. Telekomi aktsia tõusis 1,06 protsenti 95,50 kroonile 3,3 mln kroonisel käibel. Ühispank üllatas enam kui miljonikroonise päevakäibega (1,75 mln krooni). Aktsia hind püsis muutumatuna 38 kroonil. Pro Kapitali aktsia kurss langes 0,1 mln kroonise käibe juures 0,24%, 41,80 kroonile. Merko Ehitus kukkus väikese 0,2 mln kroonise käibe juures 0,27 protsenti 37 kroonile.
  Eesti turu ebakindlus on laiemalt maailmaturgudel toimuva peegeldus. Ühendriikide aktsiaturgude eeskujul on alla tulnud teised arenenud turud ning seejärel ka arengumaade börsid. Ida-Euroopasse investeerivad välisinvestorid on ära hirmutatud Venemaal toimuvast aktsiaturu langusest ning see hirm võib olla üle kandunud ka Baltimaadesse. Meie ettevõtete majandusnäitajad ja majanduse üldpilt kõnelevad küll millesti muust kui languse põhjusest, aga eks börsidel hääletab raha, millised ettevõtted ja turud on soositud ja millised mitte. Kui mõelda edasi ja spekuleerida Eesti saamise üle Euroopa Liitu ning Norexi börsisüsteemi liikmeks, võib see tulevikus muuta meie ettevõtted atraktiivsemaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
USA aktsiaturud alustasid nädalat jõudsa tõusuga
USA aktsiaturugude peamised indeksid taastusid täna suuresti möödunud nädala Tänupüha-langusest.
USA aktsiaturugude peamised indeksid taastusid täna suuresti möödunud nädala Tänupüha-langusest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.