• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Loto loodab aasta lõpuks kasumisse jõuda

  Septembris kahjumist välja pääsenud Eesti Loto loodab aasta lõpuks jõuda poole miljoniga kasumisse. ?Mis ei ole küll teab mis palju, kuid võrreldes läinudaastase üle 4 miljoni kroonise kahjumiga seda ikka juba on,? ütles Eesti Loto tegevjuht Monika Salu.
  Riikliku loteriikorraldaja järgmise aasta eelarves on prognoos saavutada paari miljoni krooni suurune kasum, teatas Salu, kes sai Eesti Loto juhiks juulis.
  Salu ei täpsustanud, millised praegu pakutavad loteriid firmale kasumit toovad. ?Kui nii võib öelda, siis nad kõik toovad kasumit. Nendes kõigis on oma võidufond ja riigi jaoks on see kasum tegelikult ju hasartmängumaks, see tähendab omanikukasu nii ehk nii. Kui räägime, et pool miljonit on firma puhaskasum, siis ei saa unustada, et hasartmängumaksu kaudu me oleme riigile juba kasu toonud,? selgitas Salu.
  Tema kinnitusel on Eesti Lotolt laekunud hasartmängumaksu praeguse seisuga enam kui 11 miljonit, aasta lõpuks aga ilmselt umbes 13 miljonit krooni. ?7. detsembrist algab üks suur lotokampaania, kus pakume hästi palju igasuguseid soodustusi, et natuke tutvustada neid tooteid, mis Eesti Lotol on, ja seda kasu, mis riik saab,? lubas Salu.
  Eile tuli Eesti Loto turule kahe uue tootega. ?Müügivõrku läksid Horoskoop, mille võidufond on üle 6 miljoni krooni, ja Õnnesoov, selline viiekroonine kaart, mille võidufondiks on 1,3 miljonit,? ütles Salu.
  Järgmisel aastal kavatseb riigifirma tuua koostöös Eesti Telefoni ja Eesti Mobiiltelefoniga turule veel uusi loteriisid, mida saab mängida internetis ja mobiiltelefoniga. ?Siin on veel lahendamata palju tehnikaküsimusi ja just nimelt turvalisuse poole pealt,? selgitas Salu, kelle kinnitusel ei ole veel kokkuleppeid Eesti Telefoni ja Eesti Mobiiltelefoniga sõlmitud.
  ?Tihedad läbirääkimised käivad ka Soome lotofirmaga Veikkaus ja kolmanda partneriga, kellega koostöös tuleme ilmselt järgmise aasta keskpaigaks välja spordiennustuselaadse loteriiga,? lisas Salu.
  Samas on jäänud seisma koostöövõimaluste otsimine Läti ja Leeduga, pakkumaks Baltimaades ühisloteriid Põhjamaade Viking Lotto eeskujul. ?Kavad on jäänud seisma puhtpragmaatilistel põhjustel. Läti lototurg on siiski väga vähe arenenud, Leedu oma on küll suurem. Kuid need mängud on kõigis kolmes riigis niivõrd erinevad, et me praegu otsime ühist nimetajat, mille põhjal üks ühine mäng teha,? ütles Salu. Kaalumisel oli ka Peterburiga koostöö tegemine, aga toppamise põhjus oli täpselt sama ? tasemed on niivõrd erinevad. ?Meie ei tahaks oma tasemest allapoole minna,? märkis Salu.
  Eesti Loto loteriidelt laekunud hasartmängumaksust läheb pool Eesti Olümpiakomitees jagamisele sportlaste vahel olümpiamängudeks valmistumiseks, teise poole jagab hasartmängumaksu nõukogu kultuuri-, spordi-, teadus-, haridus-, meditsiini-, sotsiaalhooldus- ja keskkonnakaitseprogrammide ning ?ürituste toetamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Pikk koroona kurnab ning nõuab haiglatelt jõudu ja raha
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.