Ülo Toomsalu • 7. detsember 2000 kell 6:20

Postimees võitis Euroopa kujunduskonkursil auhinna

2000. aasta Euroopa ajalehtede kujunduskonkursil sai Postimees auhinna Sydney olümpiamänge kajastavate lehekülgede eest, kirjutab Postimees.

Kokku said sellel võistlusel auhindu 86 ajalehte 21 riigist, auhindu anti välja 15 kategoorias (esiküljed, siseküljed, fotod, infograafika, eriküljed jne). Eestist sai auhinna veel Pärnu Postimees infograafika kategoorias, teatas Eesti Meedia meediadirektor Vahur Kalmre.

Postimehe Sydney-külgi kujundasid teostusgrupi juhataja Ellen Laagus ja toimetaja Tõnu Kees. Erki Noole olümpiavõitu tähistas Postimees tavapärasest erineva kujundusega, trükkides Noole foto üle terve esikülje.

Euroopa kõige paremini kujundatud ajalehtedeks nimetati kohalike lehtede kategoorias Laagendalsposten (Kongsberg, Norra), regionaallehtedest Diario El Correo (Bilbao, Hispaania), üleriiklikest lehtedest The Guardian (London, Suurbritannia) ja nädalalehtedest Die Woche (Hamburg, Saksamaa) ja Sunday Herald (Glasgow, ?otimaa).

Postimees sai Euroopa ajalehtede kujunduskonkursil auhinna ka eelmisel aastal. Toona leidis esiletõstmist Tallinna-lisa tüpograafia, mille loojaks oli disainer Artur Borissenko.

Hetkel kuum