• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas eripensionid peavad jääma maksuvabaks?

  Eripensionide vähendamise nõue on tegelikult täidetud. Varem oli pension vähemalt kaheaastase riigikogus töötamise järel 75% riigikogulase palgast. Alates sellest koosseisust on nii: kui oled riigikogus vähemalt kolm aastat, siis hakkad saama pensioni 40%, kuue aasta pikkuse riigikogus töötamise järel 60% ja üheksa aasta korral 75% riigikogu liikme palgast.
  Mis puudutab pensionide maksustamist, siis minul ei ole midagi pensionide maksustamise vastu, sest pension on vaieldamatult tulu. Kui aga maksustatakse, siis tuleks maksustada kõik pensionid. Praegu sooviti maksustada ainult osa pensione. Kui see idee oleks läbi läinud, siis oleks näiteks tekkinud selline halb olukord, et kohtuniku pension on maksustatud ja advokaadi oma ei ole. Kui hakkame pensione maksustama ainult teatud summast alates, siis sarnaneb see astmelise tulumaksu kehtestamisega. Seda ma aga ei poolda. Paljudes Euroopa riikides on pensionid maksustatud, aga nad on maksustatud madalamalt kui näiteks palga- või äritulu. Reeglina ei ole pensionite maksustamine ka diferentseeritud, et kellegi pension on maksustatud kõrgema määraga.
  Eripensionid tuleks maksustada. Ma pean üldse neid eripensione liiga kõrgeks. Olen päri Äripäeva püstitatud küsimusega ?Miks neid eripensione üldse vaja on??.
  Ma ei saa aru sellest argumendist või lause sisust, et kui pensioneid maksustatakse, siis tuleb maksustada kõik pensionid. Valitsuse idee oli maksustada kõik pensionid teatud tasemest ehk siis teatud summast alates. Tegemist oli ka suhteliselt kõrge tasemega (4000 krooni ? toim.). Need inimesed, kellele nii suurt pensioni riigieelarvest makstakse, peaksid pärast pensionite maksustamist suutma alles jäävast rahast küll ära elada. Samuti võiksid nad teenitavast summast osa riigile tagasi anda, et nii riigi arengule kaasa aidata.
  Minule tuli eripensionite maksuvabastuse säilimine üllatusena. Pidasin pensionite maksustamise otsust nii loomulikuks, et ei osanud enne hääletamist üldse sellele tähelepanu pöörata, et see idee võidakse riigikogu liikmete poolt maha hääletada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Energiaga on kriis, enam ei saa “menetleda”
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Merevaigurongi poolhaagiste veo takistused peaaegu ületatud
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.