Sirje Niitra • 13. detsember 2000 kell 14:21

Sarnet: riigiasutuste edastatava info kvaliteet pole tagatud

Järgmisest aastast kehtima hakkav Avaliku Teabe Seadus ei reguleeri edastatava informatsiooni kvaliteeti, ütles Avaliku Halduse Büroo Juhataja Väino Sarnet täna koolitus- ja arenduskeskuse Legimus korraldatud seminaril.

Sarneti sõnul on vähe kasu sellest, kui avalik sektor hakkab uuest aastast välja paiskama järjest rohkem teavet. 'Informatsioon peab olema süstematiseeritud, tarbijaile arusaadav ja mugav kasutada,' märkis ta.

Sama kinnitas ka IT Koolituse arengujuht Henn Sarv. 'Pole oluline, et kõigil oleks oma WEB, sest see sunnib inimest käima ühelt koduleheküljelt teise, erinevad ametkonnad võiksid sellealast tegevust ühildada,' leidis ta.

Sarnet ütles, et seadus on samm õiges suunas, kuid seee täidab vaevalt veerandi praegusest tühjusest. Minevikku käsitlevate dokumentide asemel tahavad inimesed tema sõnul hoopis rohkem teavet ühe või teise asutuse tulevikukavade kohta, kuid sellist nõuet Avaliku Teabe Seaduses praegu pole.

Hetkel kuum