Eesti Telekom saab lööke välisbörsidelt

Raivo Sormunen 22. veebruar 2001, 00:00

Esimese poole kauplemistunniga Tallinna börsil langusesse läinud Eesti Telekomi aktsia ei suutnud eilse päeva kokkuvõttes enam august välja tulla ja lõpetas 76,50 kroonil ehk 3,5% teisipäevasest sulgemishinnast madalamal.

Kahe nädala jooksul pärast eelmise aasta majandustulemuste avaldamist on Eesti Telekomi aktsia jõudnud kukkuda juba 10,5 krooni ehk üle 12 protsendi.

Telekomisektori aktsia on Tallinna börsil ainuke aktsia, mille languse saab siduda kogu maailma valdava tehnoloogisektori kriisiga, mis jätkus ka eile. Euroopas tõmbusid vähemalt 3% eile tagasi nii Deutsche Telekomi, France Telecomi kui ka Telefonica (Hispaania telekom) aktsiad. Lähimaid turgusid vaadates leiame mere tagant Soome telekomi Sonera aktsia, mis kukkus eile taas üle 10%, jäädes pidama allpool 13 eurot. Samas pole aga Sonera aktsia jõudnud kukkuda allapoole 1998. aasta sügisese esmapakkumise hinnast. Eesti Telekomi aktsia on aga samas märgatavalt odavam 85kroonisest avaliku pakkumise hinnast 1999. aasta veebruaris.

Eesti Telekomi aktsia liikumisest koos tehnoloogiasektoriga annab hea pildi ka selle kommentaari all olev Tallinna börsi liideraktsiate viimase aasta liikumine, mis näitab Eesti Telekomi aktsia isepäist liikumist võrreldes ülejäänud aktsiatega.

Nii oli ka Tallinna börsil eile.

Erinevalt Eesti Telekomi aktsiast liikusid teised aktsiad Tallinna börsil üsna stabiilselt ja eilset üldist langusmeeleolu turul enam ei olnud.

Äripäeva indeks vajus küll 1,03%, tasemeni 450,26 punkti, aga seda peaasjalikult Eesti Telekomi aktsia languse tõttu.

Tallinna Kaubamaja aktsia sulgus eile küll 6,5% teisipäevasest madalamal ehk 61 krooni tasemel, aga see on tingitud sellest, et mõnda aega kestnud huvi aktsia vastu näib olevat taandumas ja aktsia kaotab likviidsust.

Kolm päeva allapoole tulnud Hansapanga aktsia langus pidurdus ja jäi eile 0,2 protsendiga plussi, sulgudes 134,75 kroonil.

Börsisüsteemi käibeks kujunes eile 16,4 mln krooni, millest suure osa andis võlakirja- ja vabaturg. Võlakirjadega kaubeldi enam kui 2 mln krooni eest ja EVPde käibeks kujunes ligi 1,65 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing