Telekom tõuseb kevadel

Kristi Malmberg 27. veebruar 2001, 00:00

Eesti Telekomi aktsia on viimaste päevadega langenud rohkem kui 5 protsenti, sulgudes eile 73 krooni juures.

Trigon Capitali peaanalüütik Toomas Reisenbuk ütles, et Telekomi aktsia languse taga pole ettevõtte endaga seotud faktoreid. Reisenbuki sõnul järgib Telekomi aktsia päris täpselt üldisi telekommunikatsioonisektori trende.

?Turg on seda ettevõtet ebaõiglaselt kohelnud. Arvan, et kui põhi on käes, järgneb kindlasti tugev tõus,? väitis Reisenbuk, kelle hinnangul on Telekomi aktsia praegu kõvasti alla müüdud.

Eesti Telekomi juhatuse esimees Jaan Männik selgitas aktsialangust telekomisektoris käiva hindade korrigeerimisperioodiga. ?Aasta või kaks on elatud eufoorias ja sektor on üle hinnatud,? nentis Männik.

Männiku sõnul ootab praegu terve telekomisektor närviliste aktsiaturgude rahunemist. ?Ei olene aktsia kõikumine ju Eestist ega Ida-Euroopast,? nentis Männik. ?Üks investor ütles mulle, et jälgige Deutsche Telekomi aktsiat, selle põhjal saab ehk mingeid järeldusi teha edasiste arengute kohta.?

Ühispanga analüütiku Sven Kunsingu sõnul võib telekomisektori alla viinud Nasdaqi põhja oodata märtsis. Kunsingu hinnangul on nõrga Nasdaqi kõrval oma mõju Telekomi aktsiale ka selles, et reedest hakati viimast vahetama Hansapanga aktsia vastu. Reisenbuk peab seda mõju aga marginaalseks.

Kunsingu sõnul võib üks Telekomi aktsia languse põhjustaja olla ootus Telekomi turuosa kaotuse kohta. Eesti Telekom on rääkinud 2protsendilisest turuosa kaotusest seoses uute turule tulijatega. ?See 2 protsenti on küll vähem, kui meie oleme oma ootustesse arvanud,? märkis Kunsing.

Kunsingu hinnangul võiks prognoosida Telekomile umbes 5protsendilist müügi langust ja 10protsendilist kulumi-eelse tegevuskasumi kahanemist selleks aastaks.

Kunsingu väitel oleks aktsia tõusuks vaja mingeid positiivseid majandusnäitajaid, näiteks esimese kvartali tulemusi. ?Fakte oleks vaja, et läheb paremini, kui paljud arvavad,? selgitas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing