Yahoo üllatas negatiivselt turgu

Romet Kreek 09. märts 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturg alustas neljapäeval kauplemist, vastandina kolmapäevale, negatiivsete meeleoludega. Nasdaq kauples neljapäeval poolteist tundi pärast turu avanemist 2 miinuses 2179 punktil, Dow oli samal ajal 0,1 miinuses 10719 punktil.

Aktsiad tõusid kolmapäeval innustatuna Goldman, Sachs & Co strateegi Abby Joseph Coheni aktsiate ostusoovitusest, mida investorid aktiivselt järgisid.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine tõusis üleeile 1,3 protsenti 10 730 punktile. Nasdaq tõusis 0,9 protsenti 2224 punktile.

Cohen suurendas oma mudelportfellis aktsiate osa varasemalt 65lt 70-le ning viis raha osatähtsuse nulli. Võlakirjade osatähtsus jäi 27 ning tooraine osa 3. Cohen liitus Investeerimispankade Morgan Stanley Dean Witter & Co ja Merrill Lynch & Co strateegide ostusoovitustega investoritele, et suurendada oma osalust USA aktsiates. Intel tõusis 4,6 32,94 dollarile ja oli enimkaubeldud aktsia. Microsoft kerkis 2,1 60,69 dollarile, Oracle aktsia kasvas 5,7 18,63 dollarile. Ka finantssektori aktsiatel oli eile hea päev. Citigroup tõusis 3,7 50,45 dollarile. Juba kolmapäeval ehmatas aktsiaturgu Yahoo, kes kärpis teist korda kahe kuu jooksul kasumiprognoosi. Halbu firmauudiseid kroonis teade, et firma otsib uut juhatuse esimeest. Kolmapäeval kaubeldi Yahoo aktsiatega väga lühikest aega, mil aktsia kaotas 6 oma väärtusest. Yahooga seotud uudiste tõttu peatati kauplemine firma aktsiatega.

Neljapäeval andsid aktsiaturud hinnangu Yahoo tegevusele, saates aktsia poolteist tundi pärast turu algust 20 kolmapäevasest tasemest madalamale ehk 16 5/8 dollarile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing