Võrku vajab ka väike

Kaido Einama 05. aprill 2001, 00:00

Kindlasti on igas firmas juba vähemalt paari arvutit püütud omavahel ühendada. Esimese 2-3 töökoha puhul on see veel üsna lihtne, kuid mida teha siis, kui töökohti tuleb juurde? Siis hakkavad firmas käima IT mehed, kes soovivad müüa arusaamatu nimega karbikesi, millest millest igaüks maksab keskmiselt viiekohalise summa ja mille otstarvet ilma arvutivõrgust aru saamata on raske mõista. Hubid, switchid, ruuterid ja muu asjandus on nende soovituste kohaselt võrgu jaoks hädavajalikud. Seriaal Oma Võrk proovib võrguga algust tegijaid selles osas aidata. Iga nädal annab nõu üks oma ala spetsialist ja lõpuks jõuame sinnamaani, kui oma firma saab tööle panna kui korraliku e-äri ettevõtte. See ei tähenda, et peaks hakkama tegutsema internetifirmana, vaid e-äri server firma arvutivõrgus aitab viia olemasoleva äri parema juhtimise ja automatiseerimiseni arvutite abiga.

Kui kasutad Windows 95 või uuemat operatsioonisüsteemi, saab alustada võrku kasvõi kahe arvuti omavahel ühendamisest. Siis võib ühest arvutist jagada teisele faile ja printerit. Selleks tuleb muuta pisut Windowsi seadeid ja ongi valmis lihtsaim võrk, ilma lisakulutuste ja serverita.

Et oma arvuti külge ühendatud printerit jagada teise arvutiga, mis on ühendatud kaabli kaudu, tee järgmist:

1. Vali Start menüüst Settings (seaded), siis Printers
2. Vali välja printer, mida soovid teise arvutiga jagadabr>3. Vali menüüst File ja sealt Properties
4.Vajuta Sharing nupule ja seejärel Shared As. Pane jagatavale printerile nimi.

Kui nüüd arvutid omavahel õigesti ühendatud on, saabki teisest arvutist printida samale printerile. Ainult et sel puhul peab printeriga ühendatud arvuti alati sisse lülitatud olema, olles omamoodi serveriks, printeriserveriks. Analoogiliselt käib ka failide ja kõvaketaste jagamine, sel puhul saab Windowsis anda igale arvutile nime ja teistes arvutites on jagatud kettad või kataloogid selle arvuti nimelise lisakataloogi all.

Failide ja printerite jagamisel pea meeles, et kui kasutad internetiühendust, pead oma jagatud ressursse ka turvama. Muidu võivad saada ka võõrad inimesed Internetist ligi samadele samadele ressurssidele, millele sisemise võrgu kasutajadki.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing