Ostuhuvi löömas müügihuvi

Raivo Sormunen 16. aprill 2001, 00:00

Eelmise nädala jooksul üles sööstnud välisaktsiaturgude mõjud kandusid ka pühade-eelsesse börsipäeva Tallinnas, kus enamik liideraktsiaid lõpetas neljapäeva mõõduka tõusuga.

Kuigi Euroopa turgudel oli investorite meeleolu pärast lühiajalist kiiret ülesliikumist neljapäeval küllalt vaikne ja aktsiahinnad liikusid limiteeritud vahemikes, oli Tallinnas seevastu agar ja aktiivne börsipäev.

Eesti Telekomi aktsia sööstis investorite huvi tärkamise tõttu läbi 70 krooni joone, lõpetades nädala 71 kroonil ehk 1,8% plussis. Maaklerite sõnul oli mõningast huvi kasvu aktsia vastu märgata isegi Londonis.

Oluliselt tugevnes neljapäeval ka ohutusrihmade tootja Norma aktsia, mis sulgus kahe ja poole kuu järel taas 50 krooni joonel. Lühikest börsinädalat jäi kroonima veidi üle 6protsendine tõus, mida illustreerib kõrvalolev graafik.

Sel neljapäeval oma esimese kvartali tulemused avaldav ohutusrihmade tootja peab investoritele näitama, kas ta on suutnud riskantset idasuunalist eksporti veel rohkem alla suruda ja läänest turgu juurde võita või mitte. Lisaks sellele tasub põnevusega oodata, kas ettevõtte laienemisega kaasnenud tootmisvõimsuse kasv lisaks eelmise aasta neljanda kvartali tublidele näitajatele on suutnud ka esimesse kvartalisse kanduda.

Tasapisi ülespoole rühkiv Hansapanga aktsia peatus neljapäeval 0,4% plussis ehk 136 kroonil.

Leedu keskpanga otsus unustada panga tütarpanga Hansabankase rahapesuskandaal on igati loogiline ning annab aluse loota, et tiheda kadalipu läbinud Hansapank saab peagi Leedu Hoiupanga enda valdusse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing