Vähi ei andnud töösturitele järele

17. aprill 2001, 00:00

Kohtumisel tubaka- ja õlletöösturitega ei nõustusnud peaminister Tiit Vähi vastu tulema töösturite palvele alandada akstiisimäära. Eesti Tubaka peadirektor Boris Oks juhtis tähelepanu absurdsele olukorrale, kus Priima pakilt on akstiisikoormus 50% ning Marlboro omalt 25%. Aktsiismäär võiks filtriga ja filtrita sigarettide puhul olla erinev. Oks tõestas peaministrile, et akstiisitõus on salakaubana müüdavate sigarettide hulga tõstnud 8 protsendilt 30 protsendile.

Hetkeseis: Homme on riigikogus arutusel uus tubakaaktsiisi seadus, mis jaotab senise fikseeritud akstiisimäära kaheks ? fikseeritud osa ja turu juhtiva hinnaklassi järgi kujunevaks ujuvaks osa. Tubakatoodete maaletoojate arvates peab fikseeritud osa olema võimalikult madal, muidu jääb salatubaka osakaal turul endiselt 30protsendiliseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:23
Otsi:

Ava täpsem otsing