Europa Keskpank näitab sõltumatust

Tõnis Oja 27. aprill 2001, 00:00

Euroopa Keskpank jättis eile taas baasintressi muutmata. Mõnevõrra ootamatut mittemidagitegemist käsitlesid analüütikud Keskpanga sõltumatuse demonstratsioonina. Euroopa Keskpanka on kritiseeritud selle eest, et erinevalt teistest keskpankadest pole nemad baasintressi sel aastal alandanud.

Keskpankurid on reageerinud kriitikale selgitusega, et nende tähtsaim eesmärk on võidelda inflatsiooni vastu. Euroopa rahaliidus on tarbijahinnaindeks juba 10 kuud olnud suurem kui lubatud minimaalsed 2 protsenti. Eile selgus, et Saksamaal kerkis tarbijahinnaindeks ka aprillis.

Arvatavasti said keskpankurid tuge ka Rahvusvaheliselt Valuutafondilt (IMF), kes alandas USA selle aasta majanduskasvu prognoosi 1,7 protsendipunkti võrra 1,5 protsendini, eurotsooni oma aga vaid 1 protsendipunkti võrra 2,4 protsendini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing