Märul teleri pärast

Viktoria Korpan 10. mai 2001, 00:00

Kell veerand üks on esimesed väsinud ja õnnelikud ostjad suurte televiisorikastidega poest juba väljunud. Poe ees ootab järjekorras sadakond inimest, ukseavas paar turvameest, kes reguleerivad inimeste sissepääsu, naised kisavad.

?Veel hullem kui Michael Jacksoni kontserdipiletite esimesel kauplemispäeval,? mõtlen. Piilun läbi klaasi poodi ? näeb välja nagu tipptunnil Lasnamäele sõitev buss. Ammu pole sellist asja näinud.

Eile kell pool üks öösel ennast ONOFFi järjekorda seadnul Kaupol (20) on õnnestunud saada üks viiekümnest 1000 krooni maksvast televiisorist.

?Mis seal ikka,? naeratab ta rahulolevalt. ?Ostsin ka pesumasina. Muidu maksab üle 7000 krooni, täna sain aga veidi üle 4000 krooniga.?

?Vene naised kaklesid seal telerite pärast,? jagab Kaupo muljeid pool tundi pärast ONOFFi avamist. ?Naised kaklesid rohkem kui mehed, üks naine sai vist viga ka.?

?See oli loomaaed, ammu pole midagi sellist näinud,? lisab ONOFFist kehavigastusteta välja saanud Vello. ?Turvamehed oleks pidanud korraldama, et inimesed normaalselt sisse pääsevad, nemad aga ainult hoiavad rahvamassi ukse ees kinni.?

Odavat televiisorit tahtnud, kuid sellest ilma jäänud noor tallinlanna Irina tõdes, et idee minna ONOFFi oli viga ja rohkem ta sinna ei lähe.

?Minu tuttavad ööbisid oma autos parklas poe ees, liitusin nendega tund enne avamist. Üks mees jagas omaalgatuslikult isegi numbreid ja meie olime esimese 50 hulgas,? räägib Irina ONOFFi ees suitsu tõmmates. ?Algul oli isegi lõbus, kuid kaks minutit enne poe avamist hakkas väga hirmus, rahvamass hakkas pressima, ammu pole sellist õudust näinud.?

?Kui sisse saime, jooksid mehed kiiremini, nad on tugevamad ka, trügisid aktiivsemalt. Minu tuttav sai teleri küll, mina aga mitte,? sõnab ta. ?Turvamehed ei teinud suurt midagi, ega nad ei saanudki midagi teha. Olen kuulnud, et selle poe omanikud on rootslased, ürituse kehv korraldamine on vist sellest, et nad ei tea, millised meie inimesed on ja kuidas nad käituvad.?

Irina läks enda sõnul odavat telerit nõudma poe müüja käest. ?Olin ju algul esimese 50 hulgas, kuid keegi müügijuht ütles, et ainult 50 telerit on 1000kroonised ja need on otsas,? ütleb ta. ?Kuid ta lohutas sellega, et need olid üsna kehvad Soome päritolu telerid, tunduvalt parema LG teleri saab umbes 2400 krooniga.?

Täna saavad esimesed ONOFFi külastajad 500 krooniga grilliga mikrolaineahju. Küsimusele, kas ta proovib nüüd mikrolaineahju saada, vastas Irina kategooriliselt ?ei?.

?Olete helistanud ONOFFi klienditeenindamisnumbrile, vabandame, et avamisega seotud suure töökooruumise tõttu ei saa teie kõnedele vastata, palun helistage 14. mail,? teatab ONOFFi automaatvastaja eesti ja vigases vene keeles. ONOFFi juhtkonnaga ühendust saada samuti ei õnnestanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing