Statoil: hinnalangus täna hommikuni

Kadi Heinsalu 18. mai 2001, 00:00

Statoili tõttu langesid eile kütusehinnad ka Nestes ja Uno X-s.

Eesti Statoili peadirektor Epp Kiviaed kinnitas eile, et neil on madalamad hinnad reede hommikul kella 8ni. Bensiin 95 liiter maksis Statoilis 9.40, 95 Ultima 10.20, 98 Ultima 10.55 ja diislikütus 8.75.

Kommenteerides tõsiasja, et ka mitmed teised kütusemüüjad hinnalangusega kaasa tulid, ütles Kiviaed, et on tore, kui ka teised tahavad rahvale odavamat kütust pakkuda.

Ka Neste alandas eile päeval kütuse hindu. Neste Eesti ASi jaemüügijuhi Artur Prauni sõnul alanesid hinnad kõikides Neste tanklates, välja arvatud Haapsalus, Raplas ja Paides.

Eile hommikul ootamatult Uno X tanklates autokütuse hinda alandanud Hydro Texaco Eesti ASi tegevdirektor Andres Kivistik ütles, et hinnaalandamine on ilmselt ajutine. ?Loodan, et konkurendid tõstavad hinda ja meie ka,? sõnas Kivistik.

Kivistik ei täpsustanud, kas ja kui palju praeguse hinnataseme juures kasumit on võimalik teenida, öeldes vaid, et sisuliselt müüakse kütust omahinnaga. ?Bensiini jaemüügiga kasumit teenida on suhteliselt lootusetu ettevõtmine,? nentis ta. ?Hulgimüüjate kasumeid ma hinnata ei oska.?

Hinda langetas Hydro Texaco spontaanselt. ?See plaan tekkis meil alles täna hommikul,? ütles Kivistik eile. ?Selle põhjustas konkurents Eesti turul.?

Hinnaralliga ei läinud kaasa Alexela Oil, mille jaemüügijuhi Aivar Räime kinnitusel ei näe ta, et selleks oleks praegu võimalust. ?Kui seda tehakse, on tegemist selge dumpinguga,? kinnitas ta. ?Hindu tuleks hoopis tõsta, aga käibe kahanemise kartuses ei julge keegi seda teha.?

Hinnalangetuse kestust keeldus Räim ennustamast, öeldes, et see sõltub omanike tahtest. ?Selliseid sünnipäevaaktsioone on tehtud varemgi,? sõnas ta. ?Praegu sattus ta aga ajale, kus hinnad on niigi all.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing