Eesti linnad müüvad oma hooldusfirmad

ÄP 11. juuni 2001, 00:00

Pärnu linnavalitsus müüb avalikul kirjalikul enampakkumisel ASi Pärnu Kommunaal alghinnaga ligi 6,3 miljonit krooni. Ligi 2,2 miljoni krooni suurusega aktsiakapitaliga Pärnu Kommunaali põhitegevusaladeks on heakorratööde toestamine, prügiveo korraldamine ja prügimäe haldamine.

ESSile kuuluva kinnisvarahooldusfirma ASi Minu Vara turundusdirektor Jens Haug ütles, et Tallinnas Mustamäe Kinnisvarahalduse, Nõmme Elamu, Pelguranna Kodu ja Karjamaa Kinnisvarahoolduse ühe paketina ostnud Minu Vara on huvitatud mujale laienemisest.

?Vaatame kõiki suuremaid linnu, Tartut, Pärnut, Kuressaaret, Viljandit, Ida-Virumaad ka, vaatame ka Valga peale,? rääkis Haug, kes ei soovinud aga öelda, kui palju on Minu Vara valmis kinnisvarahooldusfirmade omandamisse investeerima ja kui kiiresti loodetakse tehtud kulud tagasi teenida.

?See oleks puhas spekulatsioon,? sõnas Haug. ?Tallinnas olid kõigil Minu Vara ostetud kinnisvarahooldusfirmadel võlad, osa firmasid olid kohe kasumlikud.?

Tartu Eluruumide Haldamise Asutuse juhi Mare Nigula sõnul peaks Tartu linnavalitsus kuu aja jooksul otsustama, kas asutus müüakse. ?Praegu on ettevõttel umbes kaks miljonit krooni kahjumit,? rääkis Nigul. ?Peale ESSi tundis selle vastu huvi mitu soovijat.?

Valga linnavaraameti vanemspetsialist Janek Rennu ütles, et linn plaanib kohaliku hooldusfirma Valga Elamu müüki, orienteeruvalt on firma alghind 1,9 miljonit krooni.

?Suvel valmistame kõik ette, Valga Elamu läheb müüki juba sel aastal,? rääkis Rennu. ?Firmal on aastatetagused võlad, mis tahavad likvideerimist.?

Viljandi linnamajandusameti peaspetsialisti Aleksander Müüri sõnul ei ole aga lähiajal kavas linnale kuuluvat 50protsendilist osalust ASis Viljandi Linnahooldus maha müüa. Pool ettevõtte aktsiatest kuulub 1999. aastast Saksa jäätmekäitlemisfirmale SKP Recycling.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing