IMF hoiatab finantsturge Ühendriikide mõju eest

ÄP Online 16. juuli 2001, 00:00

Oma kapitalivoogude aastaaruandes märgib rahvusvaheline Valuutafond, et Ühendriikides ja ka teistel aktsiaturgudel on ettevõtete P/E (hinna ja kasumi suhe) ajalooliste keskmiste kõrgeimatel tasemetel. ?Ühendriikide aktsiate järsu ümberhindamise oht on maailmamajanduse võtmeküsimus,? märgib Rahvusvaheline Valuutafond.

Tehnoloogiafirmade aktsiatega kauplev USA Nasdaq tegi neljapäeval ralli pärast seda, kui tarkvaragigant Microsoft ja Motorola olid avaldanud oodatust pisut paremad tulemused ning positiivse maiguga tulevikunägemused.

IMF hoiatab, et Ühendriikide aktsiaturgu näib toetavat arvamus, et Föderaalreservi selleaastased intressikärped suudavad kohe taastada USA suure majanduskasvu ning produktiivsuse kasv on Ühendriikides jätkuvalt kõrge.

Kui üks neist arvamustest osutub aga ekslikuks, toob see kaasa ettevõtete kasumiprognooside alandamise ning aktsiate ning võlakirjade languse, teatab Rahvusvaheline Valuutafond

?Kui ootuste ümberhindamine USAs tuleb järsem kui mujal maailmas, võib see kaasa tuua dollari järsu nõrgenemise, mis omakorda tooks kaasa volatiilsuse märkimisväärse suurenemise rahvusvahelistel valuutaturgudel,? märgib valuutafond.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing