Siseministeerium heidab Sarneti avaliku halduse büroole ette pehmust

ÄP Online 07. september 2001, 00:00

?Avaliku halduse büroo peaks koordineerima ministeeriumite tegevust haldusreformi läbiviimisel, ta võiks seda teha jõulisemalt,? ütles Rahumägi.

Riigikontroll hinnangul ei toimu haldusreformi keskset koordineerimist ning pole määratletud valdkonnad, milles riik soovib edu saavutada.

Rahumägi sõnul on riigikontrolör Juhan Partsi kriitika haldusreformi suhtes siiski alusetu. ?Siseministeeriumil on kõik võimalused ja variandid olemas, samuti pole me saanud ministrilt korraldust haldusreformi materjalid sahtlisse tõsta,? ütles Rahumägi. ?Esmaspäevaks-teisipäevaks valime välja, kes teeb oktoobris rahvaküsitluse, ja selgub, kui palju see maksab, 15. oktoobriks peavad omavalitsused esitama oma liitumisplaanid, nii et töö käib ja reform pole takerdunud.?

Rahumägi sõnul on ministeeriumil juba teada kümmekond omavalitsust, kes soovivad ühineda.

Rapla maavanema Kalle Talviste sõnul pole riigikontrolli kriitikas haldusreformi suhtes aga midagi uut ega üllatavat.

?Haldusreformi käivitamisest peale on ju öeldud, et reformi eesmärgid on ähmased, sest omavalitsuste liitmine ja lahutamine ainuüksi ei ole veel reform,? ütles Talviste. ?Näiteks täiesti sätestamata on vastutuse küsimus.?

Talviste sõnul pole haldusreform siiski toppama jäänud, vaid praegu otsustavad vallavolikogud, kas nad on nõus vabatahtliku liitumisega. ?Näiteks Märjamaa vald ja alevik on juba teatanud, et on nõus liituma, samas on ka eitavaid vastuseid,? ütles Talviste.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing