Surmaloog Pärnumaal

Kalev Vilgats 17. september 2001, 00:00

Selle kommentaari kirjutamise ajaks oli vikatimehe surmaloog Pärnumaal vähemalt ajutiselt peatunud, st viimase 12 tunni jooksul uusi metanoolimürgituse nähtudega patisente haiglasse polnud toodud. Seis 56 surnut (54 Pärnumaal, 2 Läänemaal), 66 haiglas ja 66 koju pääsenut muutub veel kindlasti.

Pärnumaad tabanud tragöödianädalal on vaid paar helgemat momenti. Kõigepealt see, et haiglad Pärnus, Tartus ja Tallinnas tulid tööga toime, meditsiinisüsteem toimis ja Eestil polnud vajadust naabritelt abi paluda.

Käivitati Eesti taasiseseisvumisaja ulatuslikem politseioperatsioon, mille käigus ainuüksi Pärnumaal konfiskeeriti salajooki üle 2200 liitri, üle 13 800 paki salasuitsu ja kontrolliti 88 isikut. Pärnus algatati 33 kriminaalasja ja politsei usub, et on mürgiviina levitamise keti ning isikud kindlaks teinud.

Peaminister Mart Laar tõdes laupäevases Pärnu Postimehes, et tegematajätmisi on olnud politsei-, kohaliku omavalitsuse ja riigitasandil. Valitsusjuht lubas politsei jätkuvat jõulist tegutsemist ning kinnitas, et kolmeaastane karistus salaviinaäri eest on vähe.

Seevastu president Lennart Meri solvas reedeses Eesti Päevalehes hukkunute omakseid, nimetades metanooli surma surnuid rumalateks ja kergemeelseteks inimesteks. Võin kinnitada, et suurem osa lahkunuid olid täiesti tavalised inimesed meie endi keskelt, kellel kesk- või keskeriharidus ja kindel, kuigi mitte kõrgepalgaline töökoht.

Salaviinaohvrite üle parastamine ja nende häbistamine tuleb lõpetada. Koos peame mõtlema, kuidas aidata neid lapsi, kes jäid traagiliselt ilma ühest või mõlemast vanemast. Need lapsed pole milleski süüdi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing