Kuue kuu Euribor langeb hoogsalt

Tõnis Oja 21. september 2001, 00:00

Jeeni kurss kerkis eile seitsme kuu kõrgeimale tasemele dollari suhtes, sest Jaapani rahandusminister lükkas tagasi kuuldused, et saareriigi keskpank on kolm päeva järjest müünud rahvusvaluutat. Hommikul kukkus jeen kauplemise esimese viie minuti jooksul peaaegu protsendi võrra ning paljud turuosalised arvasid, et Jaapani Pank on jälle müümas. Pool tundi hiljem aga kinnitas rahandusminister Masajuro Shiokawa, et ta ei ole andnud korraldust jeenide müügiks, pärast seda hakkas Jaapani valuuta kiiresti kerkima.

Euro oli dollari suhtes eile väheliikuv. USA aktsiaturu jätkuv langemine kahandab nõudlust ka Ühendriikide valuuta järele.

Kommertspankade pikaajaliste laenude baasintressiks kujunenud kuue kuu Euribor langes eile 0,068 protsendipunkti, 3,618 protsendini. Nii madal oli see viimati 26. jaanuaril 2000.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing