Merko ? majanduse käekäigust tugevalt kinni

21. september 2001, 00:00

Nii nagu iga ehitusfirma käekäik, nii on ka Merko Ehituse edu tugevalt sõltunud majanduse tsüklilisusest, mida on siiani hästi peegeldanud nii aktsiahinna kui ka ettevõtte müügimahtude kõikumiskõver. Kuna kõige rohkem tehakse suuremahulisi investeerimisotsuseid pärast majanduse õitsemapuhkemist, on head ehitusaastad olnud 1998 ja 2000. Kehv oli seevastu 1999. aasta.

Praegust kohaliku turu olukorda arvestades peaks Merko Ehituse selle aasta mahud Eestis tagasi tõmbuma, mistõttu koonduvad investorite peamised lootused Merko Läti ja Leedu tütarettevõtete kiire arengule. Kuid ka vaatamata sellele leitakse ettevõtte aruannetes, et Merko Ehituse käibe- ja kasumikasv peaks sel ja järgmisel aastal tulema võrdväärne eelmise aastaga. Seda eeskätt tänu möödunud aasta neljandale kvartalile, mis üllatas nii oma mahtude kui hea rentaablusega. Ehk siis, kui usud majanduse tugevusse, osta Merko Ehituse aktsiat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing