Presidendiks valiti Lennart Meri

24. september 2001, 00:00

Äripäevas ilmus viis aastat tagasi ülevaade presidendivalimistest. Viis aastat tagasi toetas Lennart Meri esimeses voorus 139 valijameest, Arnold Rüütlit 85, Tunne Kelamit 76, Enn Tõugut 47 ja Siiri Oviiri 25 valijameest. Teises voorus hääletas Lennart Meri poolt 196 ja Arnold Rüütli poolt 126 valijameest. Presidendiks kandideeris Rüütel sooviga tasakaalustada ühiskonna arengut. Talle teeb muret sündivuse katastroofiline vähenemine Eestis. Tema meelest tuleb midagi ette võtta väljaspool Tallinnat elavate inimeste elujärje parandamiseks.

Hetkeseis: Viis aastat hiljem saavutas Rüütel lõpuks oma eesmärgi. Endisest Eesti NSV ülemnõukogu esimehest sai taasiseseisvunud riigi president. Tema võit näitab, et Rahvaliit suutis teha väga hea kampaania kohalikes omavalitsustes ja Edgar Savisaar pidas lõpuks ka sõna.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing