Nädal lõppes Tallinnas ralliga

Raivo Sormunen 01. oktoober 2001, 00:00

Möödunudreedene börsipäev Tallinnas jätkas terve nädala püsinud positiivset kauplemistrendi. Suuresti süstis turule optimismi juurde Eesti Telekomi aktsia, mis lõpetas nädala 55,75 kroonil ehk kõrgeimal tasemel pärast 15. augustit.

Nädalaga 22 ja reedese päevaga 5,2 üles roninud Eesti Telekomi aktsia oli lisaks tõusmisele tublim ka tehingute arvu poolest, mida kogunes päevaga 109.

Möödunud nädala jooksul kosus tugevasti enamik Euroopa telekomisektorist, vaatamata sellele, et polnud konkreetseid tõusu toetavaid uudiseid. Kuna kaitsvad aktsiad, nagu toiduainete- ja ravimitööstuse väärtpaberid, tunduvad Euroopa fondijuhtide arvates liiga kallid, otsitakse pingsalt fundamentaalsete näitajate poolest odavamaid väärtpaberid. Sellest tulenevalt lähevad loosi ka vähem kaitsvad, kuid see-eest mitte eriti ülehinnatud, või siis riskantsed, kuid seevastu tugevalt kukkunud aktsiad.

Tundub, et nende viimaste hulka kuulub ka möödunud aasta märtsis 156 krooni peal käinud Eesti Telekomi aktsia.

Kuigi Hansapanga aktsiate käive jäi reedel märgatavalt alla möödunud nädala keskmistele numbritele, rühkis aktsia vaikselt ülesmäge ja peatus taas 140 krooni joonel. Tõusu päevaga 1,1.

Tallinna börsi üleüldine optimism vedas üles ka Norma aktsia, mis tegi reedel 3,1 tõusu ning peatus 46 kroonil.

Möödunud reedel viimast päeva Tallinna börsil kaubeldud Pro Kapitali aktsia sulgus täpselt 50 kroonil. Arvestades, et aktsia startis Tallinna börsil 1998. aasta septembris peaaegu samalt hinnatasemelt, võib öelda, et investeeringut omanud investorid igatahes rahaliselt lüüa ei saanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing