7. oktoober 2001 kell 22:00

Sonera hädas võlgadega

Analüütikute hinnangul sunnib Sonerat Balti osalustest loobuma Sonera 62 miljardi kroonine võlakoorem. Sonera probleemid on tekkinud kiirest laienemisest, mis pole raha tagasi toonud. Probleeme võimendab telekommunikatsioonisektori raske olukord krediidi- ja aktsiaturgudel, kus Sonerat peetakse üheks mustaks lambaks.

Enamik firma 2000. aasta 2,057 miljardi euro (32,185 mld krooni) suurusest käibest tuleb mobiilsidest (54). 28 järgnevad fiksliinid ja andmeside, 10 meedia ja uued teenused, 8 varustuse müük ja muud operatsioonid. Sonera turuosa Soome GSM-mobiilside turul on 60.

Erinevalt Sonerast ei vaeva Teliat suur võlakoorem ja seetõttu on ettevõte valmis oma osalusi Balti firmades suurendama. Rootsi ärilehe Dagens Industri hinnangul loodab Telia oma osalust suurendada siis, kui võlgades vaevlev Sonera otsustab oma osalused Baltimaade ja Venemaa ettevõtetes müüki panna.

Hetkel kuum