• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  AS Balti Investeeringute Grupp korraldab viienda avaliku võlakirjaemissiooni

  AS Balti Investeeringute Grupp (BIG) emiteerib 2,5 miljoni krooni väärtuses võlakirju müügihinnaga 100 krooni.

  Võlakirjade müüki alustatakse 18. oktoobril ja esmaslevitamisperiood kestab kuni 30. novembrini. Emissiooni raames emiteeritakse võlakirju kahes seerias. 1. seeria võlakirjade lunastamistähtaeg on 1. juunil 2002, intressimäär 9,5% aastas ja maht pool miljonit krooni. 2. seeria võlakirjade lunastamistähtaeg on 1. detsembril 2002, intressimäär 10% aastas ja maht kaks miljonit krooni.
  ASi Balti Investeeringute Grupp juhatuse esimehe Ingo Põderi sõnul kasutab ettevõte võlakirjaemissioonist saadavaid täiendavaid rahalisi vahendeid laenude andmiseks, mille mahud on mullusega võrreldes kasvanud ligemale 20%.
  Käesoleva emissiooni puhul on tegemist AS-i Balti Investeeringute Grupp viienda avaliku võlakirjaemissiooniga. Eelnevate avalike emissioonide käigus on emiteeritud võlakirju 1995. aastal mahuga kolm miljonit krooni; 1996. aastal mahuga neli miljonit krooni; 1999. aastal mahuga kuus miljonit krooni ning 2001. aasta mais mahuga neli miljonit krooni.
  AS-i Balti Investeeringute Grupp käesoleva aasta kaheksa kuu puhaskasumiks kujunes ligemale 4 miljonit krooni, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 20% võrra. Ettevõtte eelmise aasta auditeeritud puhaskasumiks kujunes üle 5 miljoni krooni.
  AS Balti Investeeringute Grupp on pankade ja liisingfirmade järel Baltimaade suurim laenuandja eraisikutele ja firmal on ligemale 2700 klienti. Finantseerimisasutus on asutatud 1992. aastal Tartus. Ettevõte laienes 1993. aastal Tallinnasse ning seejärel 1994. aastal Pärnusse. Väliskontoritest asutati Riias 1996. aastal tütarettevõte AS Vidzemes Kredits, mille põhitegevus sarnaneb emafirma omaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.