22. november 2001 kell 8:59

Microsofti peajurist paneb ameti maha

Maailma suurima tarkvarakompanii Microsoft Corp. juriidilise osakonna juhataja ja asepresident Bill Neukom paneb järgmise aasta juunist ameti maha, teatab uudisteagentuur Reuters. Kompaniis 22 aastat töötanud Neukomi ameti võtab üle tema praegune asetäitja Brad Smith.

B. Neukomi alustas koostööd Microsoftiga juba 1979. aastal, kui ta töötas ühes Seattle"i advokaadibüroos, mida juhtis Microsofti asutaja isa William H. Gates Jr. Põhikohaga töötab Neukom Microsoftis alates 1985. aastast koos ühe advokaadi ja ühe abiga. Praegu töötab juriidilises osakonnas 600 inimest, neist 200 on advokaadid.

B. Neukomi kõrge reputatsioon on seotud korporatsiooni probleemidega seoses monopolide vastase protsessiga, mille lahendit loetakse Microsofti võiduks.

Microsofti aktsia hind langes eile 2,06 protsenti 64,05 dollarini.

Hetkel kuum