• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Haapsalu maksustab võõrad lasteaialapsed

  Haapsalu võib maksustada teistes omavalitsustes elavad lapsed poole kõrgema lasteaiamaksuga, et sundida nende vanemaid end linnaelanikuks registreerima, kirjutab Lääne Elu.

  Haapsalu linnavalitsuse finantsnõunik Anne Valmet ei kinnitanud ega lükanud seda väidet ümber. 'Probleem on, et linnas elavate ja töötavate inimeste tulumaks ei laeku linnaeelarvesse,' ütles ta.
  Riigidotatsioon, mis on linnaeelarves märkimisväärne tuluallikas, sõltub samuti elanike arvust.
  Linnavolikogu liige Tõnis Siir ütles, et volikogu kultuurikomisjon toetas seda eelnõu. 'Meile tundus loogiline, kui lasteaiamaks erineb protsentuaalselt. Näiteks inimesele, kes on haigekassas kindlustatud, on teenus odavam kui sellele, kes rahastamises ei osale,' ütles Siir.
  Rannarootsi muuseumi direktor Alar Schönberg ütles, et linnavalitsuse soov suurendada linnaelanike arvu ja parandada selle abil tulumaksu laekumist on tervitatav, kuid otsus määrata lasteaiamaks elukoha järgi on kahetsusväärne.
  'Lapsed ei tohi olla võitluse objekt. Omavalitsuse poliitika ei tohi mõista anda, et laste muretsemine on inimesele koorem,' ütles Schönberg. 'Inimeste tegevusraadius on enamasti suurem kui üks omavalitsus, paljudel on kaks kodu. Lõppkokkuvõttes elame ühel Eestimaal.' Schönberg on avalikult taotlenud lasteaiamaksu vähendamist.
  Arutelu Haapsalu lasteaiamaksu suuruse üle algas kaks ja pool kuud tagasi, mil lapsevanemad tegid volikogule ettepaneku vähendada lasteaiamaksu 222 kroonini kuus. Toona ei arutanud linnavolikogu lapsevanemate ettepanekut. Väidetavasti on Haapsalu lasteaiamaks kõrgemaid Eestis.
  Haapsalu linnavolikogu arutab eelnõu homme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Sõõrumaa meelitas enda juurde ühe Wise'i finantsjuhi
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Kohus lükkas mereplaneeringu vaidlustuse tagasi
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Venemaa tüürib maksejõuetuse kursil
Venemaa jättis eile maksmata välisvõla intressimaksed, mis tähendab, et riik on esimest korda saja aasta jooksul osutunud maksejõuetuks. Sõja tõttu sanktsioonide alla sattunud agressorriik ise tõrjub maksejõuetuse staatust ning süüdistab probleemis sanktsioone, kirjutab Bloomberg.
Venemaa jättis eile maksmata välisvõla intressimaksed, mis tähendab, et riik on esimest korda saja aasta jooksul osutunud maksejõuetuks. Sõja tõttu sanktsioonide alla sattunud agressorriik ise tõrjub maksejõuetuse staatust ning süüdistab probleemis sanktsioone, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.