• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühiskondlik kokkulepe aastaid hiljem

  4. septembril otsustas president Rüütli akadeemiline nõukogu kiita heaks idee sõlmida ühiskondlik kokkulepe. Seitse nädalat hiljem esilinastus Eestis joonisfilm ?Jääeag?.
  20 000 aasta eest oli maailm kattumas jääga ning loomad põgenesid pealetungiva külma massi eest, kuhu said. Sel ohtlikul ajal moodustus kõige veidramat sorti kari, mille liikmeteks on kiire jutuga juhmivõitu laiskloom Sid, rahulik, aga pahuravõitu mammut Manfred ja kurikaval mõõkhambuline tiiger Diego. Neid sidus soov viia eksinud inimlaps tagasi oma vanemate juurde.
  2002. aasta sügisel oli Eesti ühiskonnas ?kujunenud teatav valmisolek/ootus stabiilsust ja tasakaalustatust, aga ka heaolu kasvu toetavate ning laiemat kooskõlastatust omavate sammude osas?. Sel kummalisel ajal moodustati Vabariigi Presidendi akadeemilise nõukogu otsusega ühiskondliku kokkuleppe peakomitee loomist ettevalmistav töörühm. Rühma liikmeid sidus soov tõsta majanduskasvu tempot, et viia Eesti mahajäämuse ületamisele ning vähendada sotsiaalset kihistumist, mis oli kujunemas selgeks arenguohuks.
  Seistes silmitsi lugematute ohtudega, liiguvad need kirjud seltskonnad koomiliste sekelduste kaudu sammhaaval oma eesmärgi suunas, puutudes aeg-ajalt kokku hüsteerilise oravaga, kes on pidevalt mures oma kalli tammetõru pärast, ja ninasarvikutega, kes ei andesta kunagi, et laiskloom nende võilille ära sõi.
  Autor: Sten Hansson
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.