• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Muna- ja põhkmajad on teel Eestisse

  Visalt, kuid siiski, jõuab avatud mõtlemine ka Eesti majaomanikeni. Kui veel mõni aeg tagasi oli eramu sünonüüm vatist-papist pleki alla koondatud sõrestik, siis tasapisi on esimene avastamisrõõm mööda saamas. Sellist nähtust võiks võrrelda omaaegse nätsupaberite kogumisega ? mida kirevam ja suurem, seda parem. Mis sest, et vahel polnud aimugi, kuidas selle sisu maitses, ning lahkelt pakuti lastele ka nikotiininätsu ? näts on näts.
  Tasapisi on teismelistele iseloomulik sarnanemise püüd hakanud asenduma sooviga olla isikupärane. Kui esialgu peeti omale kuubikujulist maja soovinut imelikuks friigiks, kes ei saa aru, et üks õige maja peab olema moodne teisend talutarest, siis arhitektide elluviidud ja peatselt kerkivad projektid veenavad juba vastupidises.
  Nii kasutatakse ära krundile jäävaid varjendeid ning tõstetakse maja hoopis õhku, klassikalisest püramiidist rääkimata. Samuti ei vaata enam sugugi kõik tulevased majaomanikud vesise suuga tihedalt täis ehitatud kinnisvaraküla poole, vaid tunnevad huvi hoopis voolujoonelise monoliitbetoonist hoone, põhupakkidest ja vanadest autokummidest maja, saviehitise ning kes teab mille vastu veel.
  Ilmselt jõutakse peatselt ka meil pildil oleva munamajani. Tegemist on ju ökonoomse ja vägagi põnevaid ruumilahendusi pakkuva projektiga. Liiatigi jäi üks taoline terveks Californias möllanud suures tulekahjus, kus enamik teisi hooneid oleks tuhaks muutunud. Kui selline hoone ehitatakse naturaalsetest materjalidest, siis on seal ka tunduvalt tervislikum elada. Esteetilist naudingut ei maksa samuti alahinnata, sest üheilmelistele majadele iseloomulik võrdlusmoment asendub siin juba loova mõtlemisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs võttis suuna alla
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.