Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sorose riskikaitsefond viib oma kauplemise Londonist New Yorki

  George Sorose Quantum Endowment Fund on asjasse pühendunud allikate väitel viimas oma Londonis baseeruvat kauplemistegevust New Yorki.

  Kolmteist inimest lahkus New Yorki esmaspäeval ja kaks, nende hulgas vahetusväärtpaberite ja teiste strateegiate juht Ted Burdick, asusid seal juba eelnevalt, teatas uudisteagentuur Dow Jones tuginedes asjasse pühendunud allikatele.
  Kolimise otsus juhtus peale seda, kui Mark Schwarz nimetati uueks Soros Fund Management LLC presidendiks ja peadirektoriks. Ehkki inimesed ja juhtimine kolib New Yorki ei pidanud väärtpaberiportellis muudatusi tulema.
  Schwarz ütles, et fond ei kahanda sellega enda Euroopa suunalist riski, kuid ei soostunud ütlema, kui palju fondi 7 mld dollarist (110 mld kroonist) on investeeritud hetkel Euroopasse. Osade allikate sõnul on tegemist umbes 800 mln dollariga.
  Allikate väitel oli Quantum Endowment Fondi tootlus 26. novembril aasta baasil 0,7% miinuses, samas kui 2001. aastal oli fondi tootlus positiivne 13,8%ga.
  Ka paljudel teistel riskikaitsefondidel pole hästi läinud. Üks Lipper Co riskikaitsefond pidi vahetusvõlakirjade turult saadud kaotuste tõttu on portfelli mahtu veebruaris kärpima 315 mln dollari võrra. Sel nädala teatas Shveitsi pank Sarasin Cie AG, et sulgeb kuu lõpus oma Thematic Hedge Fondi.
  ?Praegu on riskikaitsefondidele rasked ajad ja inimesed, kes arvavad end olevat kogenud, saavad samuti lööke,? kirjeldas olukorda turul Jacob Schmidt Alenbridge Hedgeinfost.
  Sorose käigus ei nähta trendi, et USA fondijuhid hakkavad taas koju suunduma.
  Hiljutine JP Morgan Private Bank poolt läbi viidud uuring näitas, et suure puhasvaraga individuaalinvestoritest ootab 45% suurimat tootlust USA riskikaitsefondijuhtidelt, kuid Euroopa riskifondijuhtide, kui parimaid rahapaigutajaid soosib juba 42% suurinvestoritest.
  ?Euroopas on mõtet kohal olla. Seda nii kauplemise kui ka analüüsi koha pealt,? teatas 23 mld dollarise (362 mld krooni) varade mahuga Gabelli Asset Managementi fondijuht Hart Woodson. ?Euroopa pakub palju viljakaid võimalusi väikese ja keskmise turuväärtusega ettevõtete poole pealt, mida analüütikud hetkel veel vähe jälgivad, ? lisas ta.
  Finantsinvestor Soros on tuntud nii Briti naela kõigutajana 90.ndate alguses kui ka filantroobina, kes on raha jaganud ka Eestile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
On prominendi enda teha, et ta vale laulu sisse ei satuks
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturgude ralli ei jaksanud leida jätku
Kolmapäeval rallinud USA aktsiaturud tõmbasid päev hiljem hinge, kõikudes nulli ligidal ja sulgudes väikeses miinuses.
Kolmapäeval rallinud USA aktsiaturud tõmbasid päev hiljem hinge, kõikudes nulli ligidal ja sulgudes väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
NBA lubab pensionifondidel klubide omanikeks olla
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.

Olulisemad lood

Raadiohommikus: kuidas vastata, kui küsitakse raha?
Jõulukuu esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägivad ettevõtja Oleg Gross ja vandeadvokaat Küllike Namm heategevusest ning enda põhimõtetest annetamisel.
Jõulukuu esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägivad ettevõtja Oleg Gross ja vandeadvokaat Küllike Namm heategevusest ning enda põhimõtetest annetamisel.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.