• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sorose riskikaitsefond viib oma kauplemise Londonist New Yorki

  George Sorose Quantum Endowment Fund on asjasse pühendunud allikate väitel viimas oma Londonis baseeruvat kauplemistegevust New Yorki.

  Kolmteist inimest lahkus New Yorki esmaspäeval ja kaks, nende hulgas vahetusväärtpaberite ja teiste strateegiate juht Ted Burdick, asusid seal juba eelnevalt, teatas uudisteagentuur Dow Jones tuginedes asjasse pühendunud allikatele.
  Kolimise otsus juhtus peale seda, kui Mark Schwarz nimetati uueks Soros Fund Management LLC presidendiks ja peadirektoriks. Ehkki inimesed ja juhtimine kolib New Yorki ei pidanud väärtpaberiportellis muudatusi tulema.
  Schwarz ütles, et fond ei kahanda sellega enda Euroopa suunalist riski, kuid ei soostunud ütlema, kui palju fondi 7 mld dollarist (110 mld kroonist) on investeeritud hetkel Euroopasse. Osade allikate sõnul on tegemist umbes 800 mln dollariga.
  Allikate väitel oli Quantum Endowment Fondi tootlus 26. novembril aasta baasil 0,7% miinuses, samas kui 2001. aastal oli fondi tootlus positiivne 13,8%ga.
  Ka paljudel teistel riskikaitsefondidel pole hästi läinud. Üks Lipper Co riskikaitsefond pidi vahetusvõlakirjade turult saadud kaotuste tõttu on portfelli mahtu veebruaris kärpima 315 mln dollari võrra. Sel nädala teatas Shveitsi pank Sarasin Cie AG, et sulgeb kuu lõpus oma Thematic Hedge Fondi.
  ?Praegu on riskikaitsefondidele rasked ajad ja inimesed, kes arvavad end olevat kogenud, saavad samuti lööke,? kirjeldas olukorda turul Jacob Schmidt Alenbridge Hedgeinfost.
  Sorose käigus ei nähta trendi, et USA fondijuhid hakkavad taas koju suunduma.
  Hiljutine JP Morgan Private Bank poolt läbi viidud uuring näitas, et suure puhasvaraga individuaalinvestoritest ootab 45% suurimat tootlust USA riskikaitsefondijuhtidelt, kuid Euroopa riskifondijuhtide, kui parimaid rahapaigutajaid soosib juba 42% suurinvestoritest.
  ?Euroopas on mõtet kohal olla. Seda nii kauplemise kui ka analüüsi koha pealt,? teatas 23 mld dollarise (362 mld krooni) varade mahuga Gabelli Asset Managementi fondijuht Hart Woodson. ?Euroopa pakub palju viljakaid võimalusi väikese ja keskmise turuväärtusega ettevõtete poole pealt, mida analüütikud hetkel veel vähe jälgivad, ? lisas ta.
  Finantsinvestor Soros on tuntud nii Briti naela kõigutajana 90.ndate alguses kui ka filantroobina, kes on raha jaganud ka Eestile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.