• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad said miljoneid ettevõtjatele laenamiseks

  Teisipäeval allkirjastatud laenulepinguga saab Hansapanga Grupp Euroopa Investeerimispangalt (EIB) 30 miljonit eurot sihtotstarbelist laenu, mille pank laenab edasi kolmes Balti riigis tegutsevatele väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.
  Hansapank Eesti äripanganduse divisjoni direktori Tiit Niguli sõnul soovib pank EIB-lt saadava laenuga kaasa aidata ettevõtluskeskkonna konkurentsivõime tugevdamisele Baltikumis. "Laen on suunatud ettevõtetele, kus töötab vähem kui 500 inimest ning mille põhivarade maht ei ületa 75 miljonit eurot," märkis Nigul. Tema kinnitusel soovib pank EIB laenuga ergutada just tööstussektori arengut.
  Ettevõtetele väljastatava laenu intressimäär sõltub projekti riskiastmest ning äriplaani tugevusest. Laenu tähtajaks on maksimaalselt 10 aastat.
  Üks ettevõte saab taotleda laenu kuni 12,5 miljoni euro suuruses summas, minimaalne laenusumma on 20 000 eurot. Laenuga on võimalik finantseerida 50-70% projekti maksumusest või investeeringutest põhivarasse.
  Hansapank on vahendanud EIB ja Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga laenu väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele ka varem, viimati 2001. aasta juulis.
  Eile kirjutasid Eesti Ühispank ja Kreditanstalt für Wiederaufbau alla 15 miljoni euro suuruse krediidiliini lepingu Eesti väike- ja keskmiste ettevõtete investeeringute finantseerimiseks. Krediidiliin võimaldab krediteerida nii tootmise, teeninduse, kaubanduse, turismimajanduse kui ka ehitussektori ettevõtete investeeringuid.
  Eesti Ühispank finantseerib krediidiliinist väike- ja keskettevõtete investeerimislaenusid ning Ühisliisingu kaudu ka pikaajalisi liisinguid (kapitalirenti). Finantseeritav projekt võib hõlmata nii tootmishoonete ostmist kui ka renoveerimist, seadmete soetamist või muid pikaajalisi investeeringuid. Ühele kliendile saab krediidiliinist laenu ja/või liisingut väljastada summas kuni 3,9 miljonit krooni.
  "Käesoleva aasta veebruaris tõi Ühispank turule spetsiaalse kombineeritud laenu- ning liisingtoote väikestele- ja keskmistele ettevõtetele nn vitamiinilaenu. Krediidiliini lepingu sõlmimine Kreditanstalt für Wiederaufbau'ga on meie järgmine samm väike- ja keskmise suurusega ettevõtete finantseerimise edendamisel," ütles jaepanganduse divisjoni direktor Ahti Asmann.
  Laenu kaasfinantseerib osaliselt ka Euroopa Nõukogu Arengupank (Council of Europe Development Bank). Rahastamine toimub Euroopa Liidu Phare programmi raames, mis on hetkel peamine Euroopa Liidu finants- ja tehnilise abi- ning koostööprogramm kandidaatriikidele Kesk- ja Ida-Euroopas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Puidutööstuse TOP: nõudluse metsik tõus tekitas ka tootjatele probleeme Reastatud 112 edukaimat firmat!
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.