• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA ettevõtete kasumid paranemise teel

  Ajakirja Businessweek värskes numbris kirjutatakse, et vaadates kõige laiapõhjalisemalt USA ettevõtteid kajastava S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete kasumeid, võib kergesti pessimismi langeda: novembriga lõppenud aasta kasumid jäävad 2001. aasta veebruari keskmisele kõrgperioodile endiselt 11protsendiga alla.
  Samas kinnitab majandusajakiri, et sellest ei maksa masendusse langeda, sest kuigi olukord on kehv tehnoloogia-, tooraine- ja energeetikasektoris, näitavad teiste sektorite ettevõtete kasumid paranemise märke.
  Kui S&Pst tehnoloogia ja telekomisektorid kõrvale jätta, on indeksisse kuuluvate ettevõtete tegevuskasumid vaid 2,5% kaugusel kõrgaja tasemetest.
  Tervishoiu-, finantsteenuste ja esmatarbekaupade sektori ettevõtete kasumid on majanduse kõrgajaga võrreldes isegi kasvanud. Tervishoiusektor ja tarbekaupadele keskendunud ettevõtted on tavapäraselt edukad ka majanduses valitsevatel kehvematel aegadel. Olenemata majanduse tsüklist on inimesed ikka vahel haiged ning peavad end ravima. Samuti tuleb süüa, hambaid pesta ja habet ajada.
  ?Investorid on lühinägelikud,? lausus analüüsifirma TrendMacrolytics LLC peaanalüütik juht Donald Luskin. ?Tehnoloogiasektori probleemidele keskendudes, ei ole investorid märganud teiste sektorite kasumlikkust,? lisas ta.
  Standard &Poor?si koduleheküljelt võib leida S&P 500 ettevõtete aktsia kohta teenitavate kasumite keskmised prognoosid. Sektorite kaupa analüüsi seal küll ei ole, kuid kõigi indeksisse kuuluvate ettevõte keskmised kasumid peaksid edaspidi suurenema. Kui selle aasta septembris lõppenud kvartalis oli ettevõtete keskmine kasum aktsia kohta veidi üle 9 dollari, siis vaatamata vahepealsetele kõikumistele peaks kasum 2005. aasta alguses ulatuma juba ülespoole 13 dollari taset.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Tootjahinnad kasvasid septembris üle 19% Ekspordihinnad kasvasid samas taktis
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.