Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veebruarist veerand tundi parkimist tasuta

  Kolmapäeval Riigikogus vastu võetud liiklusseaduse muutmise seadus kehtestas kohalikele omavalitsustele piirmäärad, millest alates tohib hakata küsima parkimistasu ja kui suur võib see olla. Selle alusel tohib hakata parkimistasu nõudma alles pärast 15 minutit, kui kohalik omavalitsus soovib tasuta parkimisaega pikendada, siis on tal selleks kõik õigused olemas. Parkimise algusaeg tuleb fikseerida parkimiskellal, kui algusaega üritatakse hilisemaks panna ja kontrolör seda tuvastab, käsitletakse seda, kui parkimistasu mittemaksmist.
  ?Näiteks Viljandis on tasuta parkimisaeg 30 minutit, mujal maailmas olen näinud ka kahe tunniseid tasuta parkimisaegasid. Selle pikkust on kohalikul omavalitsusel õiguse venitada kuitahes pikaks,? nentis seaduse väljatöötamise tegelenud justiitsministeeriumi õigusloome osakonna nõunik Anno Aedmaa.
  Tema sõnul oli seaduse eesmärgiks panna kohalikke omavalitsusi aru saama tõsiasjast, et parkimistasu ei ole mitte raha sissekasseerimise allikas, vaid vahend liikluse korraldamiseks. Seetõttu ei ole uue seaduse kohaselt ka parkimistrahv enam trahv, vaid viivistasu, mis rakendatakse, kui auto omanik ei ole parkimistasu maksnud. Selle suuruse kehtestab omavalitsuse volikogu, maksimummäär on 480 krooni ja seda ei saa uuesti määrata enne 24 tunni möödumist. Ehk teisisõnu, kui autoomanik leiab kojamehe vahelt viivistasu kviitungi, siis võib ta rahulikult seista seal edasi kuni 24 tundi alates tasu määramise hetkest. Viivistasu maksmise tähtaeg ei tohi olla lühem kui kaks nädalat.
  Kui autoomanik ei viivistasu määramisega nõus, on tal õigus pöörduda kohaliku omavalitsuse või 30 päeva jooksul halduskohtu poole. Kui ta ei maksa viivistasu põhimõtteliselt ja ei kavatse seda ka vaidlustada, läheb asja menetlemine edasi kohtutäituri kätte, nagu siiani.
  Ka teine ammune vaidlusallikas, kes peab maksma viivistasu (praegust parkimistrahvi), kas auto kasutaja või omanik, sai samuti seaduslikult paika pandud. Seadusemuudatuse järgi maksab viivistasu auto omanik või lepinguline kasutaja, kui tema andmed on kantud liiklusregistrisse. Seega on liisingfirmade huvides fikseerida liiklusregistris auto tegeliku kasutaja andmed, et pääseda vastutusest. ?Maksta võib ka keegi kolmas, kes sõitis näiteks volitusega aga see toimub juba poolte kokkuleppel,? nentis Aedmaa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Toidutööstur: keeduvorstiindeks ennustas majanduskriisi juba maist
Raskete aegade taustal ei tohi ettevõtja enda pikka plaani kõrvale heita – tuleb edasi investeerida, et olla ka kolme või viie aasta pärast pildis, rääkis HKScan Estonia juhatuse liige Markus Kirsberg.
Raskete aegade taustal ei tohi ettevõtja enda pikka plaani kõrvale heita – tuleb edasi investeerida, et olla ka kolme või viie aasta pärast pildis, rääkis HKScan Estonia juhatuse liige Markus Kirsberg.
Julgeolek on määrav, küll majandus hakkama saab
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
HKScani kontserni juht lahkub ametist, ettevõte vähendas kasumiprognoosi
Soome börsil noteeritud toiduainetööstuse ettevõtte HKScani tegevjuht lahkub ametist ning ettevõtte teatas, et vähendab ka käesoleva aasta finantsprognoose.
Soome börsil noteeritud toiduainetööstuse ettevõtte HKScani tegevjuht lahkub ametist ning ettevõtte teatas, et vähendab ka käesoleva aasta finantsprognoose.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Julgeolek on määrav, küll majandus hakkama saab
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Viimsi Artiumi arhitekte paelusid enneolematud tingimused
Viimsis uksed avanud kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium pakub oma tipptasemel akustikaga saalides võimsaid muusika- ja teatrielamusi ja ka mitmesuguseid huviringe igas vanuses inimestele, kirjutab Äripäeva Sisustaja.
Viimsis uksed avanud kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium pakub oma tipptasemel akustikaga saalides võimsaid muusika- ja teatrielamusi ja ka mitmesuguseid huviringe igas vanuses inimestele, kirjutab Äripäeva Sisustaja.

Olulisemad lood

Rikaste TOPi uued tulijad: ralliäss, teadlane ja õllefänn
Tänavuses Rikaste TOPis on kokku 71 uut tulijat, kelle seast leiab nii sportlase Ott Tänaku, teadlase Mart Ustavi kui ka Tavidi juhi Kuno Räägu.
Tänavuses Rikaste TOPis on kokku 71 uut tulijat, kelle seast leiab nii sportlase Ott Tänaku, teadlase Mart Ustavi kui ka Tavidi juhi Kuno Räägu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.