13. detsember 2002 kell 6:20

PM: Põllutoetused kasvavad ELis kolm korda

Eesti põllumehed saavad esimesel liitumisaastal Euroopa Liidult kolm korda rohkem toetusi kui tuleval aastal riigieelarvest, kirjutab Postimees.

2004. aastal saab Eesti põllumajandusminister Jaanus Marrandi sõnul eri toetustena Euroopa Liidult ligi 1,5 miljardit krooni, 2006. aastal ligineb see summa juba 2 miljardile kroonile. «Praeguste toetustega võrreldes on see olenevalt aastast kolm kuni neli korda enam,» lausus Marrandi.

Toetusi makstakse Eestile turukorraldusmeetmete realt, otsetoetustena ning maaelu arenguks. Jaanus Marrandi sõnul puudutavad esimesed kaks peamiselt suuremaid tootjaid.

Lisaks sellele säilib Eestil 2004. aastal võimalus maksta siseriiklikult lehmakasvatajatele piimalehmatoetust, mida Euroopa Liidus ei tehta. Samuti jääb Eestile võimalus maksta näiteks intressi-, kindlustus- või tõuaretustoetust, mida euroliit põllumeestele samuti ette ei näe.

Hetkel kuum