• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu linnapea pihtide vahel

  Pärnu linnapea Väino Hallikmägi firma Via Pont töömehed pöördusid ametiühingusse, sest suvest saadik ei saada kätte õigel ajal palka, töödejuhatajad käituvat halvasti ja karjuvat tööliste peale. Via Pontil lasub veel kahtlus ümbrikupalkade maksmises. Asi jõudis nii telesaatesse kui kohalikku maakonnalehte.
  Ametiühingu arvates on samasuguseid probleeme teisteski ehitusfirmades, Via Ponti töömehed soostusid asjade klaarimist ootama jaanuari alguseni. Pärnu Postimehe küsimustele vastates ütles Hallikmägi, et ehitajad ei ole alati kursis, mis lepingutele nad alla kirjutavad, ja esitavad hiljem pretensioone. Huvitav, kes peaks töötajatele lepinguklausleid selgitama?
  Meer Hallikmägi väidab, et ta firma juhtimisega linnaametis olles ei tegele, kuid sootuks hullem on, et omanikul pole talle kuuluvas aktsiaseltsis toimuvast ülevaadet.
  AS Via Pont on 1999. aasta algusest olnud maksuametile võlgu paarisaja tuhande kuni paari miljoni krooni suurusi summasid. Pärnu linnavolikogu istungil, kus Hallikmägi Reformierakonna esindajana linnapeaks valiti, üritas meerikandidaat hämada. Ta väitis, et tema firmadel ei ole täitmata kohustusi ja jäi vahele. Opositsioonis olev Res Publica oli välja selgitanud, et Hallikmägi firma võlgnes sel ajal maksuametile üle poole miljoni krooni.
  Oravaparteilastest Pärnu linnapeadega on pidevalt kaasnenud nende äridega seotud mitte kõige lõbusamad lood. Eelmise linnapea Einar Kelderi muidu üpris edukat valitsusaega varjutas tema pikale veninud kohtuvaidlus Pärnu jõe äärse kinnistu pärast.
  Praegusel linnapeal on kahekordselt keerulisem, sest peale rahahädas sipleva ehitusfirma on Väino Hallikmägi juhtida ka suvepealinn, mille rahaline seis uuel aastal on kõike muud kui roosiline.
  Autor: Kalev Vilgats
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.