22. detsember 2002 kell 22:00

Pärnu linnapea pihtide vahel

Pärnu linnapea Väino Hallikmägi firma Via Pont töömehed pöördusid ametiühingusse, sest suvest saadik ei saada kätte õigel ajal palka, töödejuhatajad käituvat halvasti ja karjuvat tööliste peale. Via Pontil lasub veel kahtlus ümbrikupalkade maksmises. Asi jõudis nii telesaatesse kui kohalikku maakonnalehte.

Ametiühingu arvates on samasuguseid probleeme teisteski ehitusfirmades, Via Ponti töömehed soostusid asjade klaarimist ootama jaanuari alguseni. Pärnu Postimehe küsimustele vastates ütles Hallikmägi, et ehitajad ei ole alati kursis, mis lepingutele nad alla kirjutavad, ja esitavad hiljem pretensioone. Huvitav, kes peaks töötajatele lepinguklausleid selgitama?

Meer Hallikmägi väidab, et ta firma juhtimisega linnaametis olles ei tegele, kuid sootuks hullem on, et omanikul pole talle kuuluvas aktsiaseltsis toimuvast ülevaadet.

AS Via Pont on 1999. aasta algusest olnud maksuametile võlgu paarisaja tuhande kuni paari miljoni krooni suurusi summasid. Pärnu linnavolikogu istungil, kus Hallikmägi Reformierakonna esindajana linnapeaks valiti, üritas meerikandidaat hämada. Ta väitis, et tema firmadel ei ole täitmata kohustusi ja jäi vahele. Opositsioonis olev Res Publica oli välja selgitanud, et Hallikmägi firma võlgnes sel ajal maksuametile üle poole miljoni krooni.

Oravaparteilastest Pärnu linnapeadega on pidevalt kaasnenud nende äridega seotud mitte kõige lõbusamad lood. Eelmise linnapea Einar Kelderi muidu üpris edukat valitsusaega varjutas tema pikale veninud kohtuvaidlus Pärnu jõe äärse kinnistu pärast.

Praegusel linnapeal on kahekordselt keerulisem, sest peale rahahädas sipleva ehitusfirma on Väino Hallikmägi juhtida ka suvepealinn, mille rahaline seis uuel aastal on kõike muud kui roosiline.

Autor: Kalev Vilgats

Hetkel kuum