• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Väärtfilmid hakkavad jooksma Sõpruse kinos

  Järgmisel aastal hakkab Tallinnas väärtfilme näitama Sõpruse kino, mitte Kosmos, kuigi pealinn soostus viimase kultuuriministeeriumile tasuta ära andma.

  Eesti Filmi Sihtasutuse juht Martin Aadamsoo rääkis Postimehele, et nad ei jõudnud Kosmose praeguse rentniku MPDEga sobivale kokkuleppele. «Nad ütlesid, et otsustaksid iga väärtfilmi puhul eraldi, kas seda linale lasta,» lausus ta.
  Samuti pakkus MPDE võimalust, et sihtasutus tuleks nende allüürnikuks. Aadamsoo sõnul oli see liiga kallis variant, sest firma soovis üüri kaudu tagasi saada hoonesse tehtud investeeringuid.
  Sõpruses saab kino operaatoriks Tallinnfilm, Eesti Filmi Sihtasutusele (EFSA) kuuluv ettevõte. Ekraanil hakkavad jooksma nii sissetoodud väärtfilmid, Eesti filmid kui ka lastefilmid, loetles Aadamsoo.
  Väärtfilmide näitamise kohta otsisid EFSA ja Tallinnfilm koos kultuuriministeeriumiga, kes plaanib tuleval aastal väärtfilmide maaletoomist 1,75 miljoni krooniga toetada.
  Sõpruses filme näitava firma, hoonet haldava OÜ Kino Sõprus direktor Sirje Oras kinnitas, et kinotegevus ei tasu end ära ning nad lõpetavad 20. detsembri paiku.
  «Otsustasime Kosmose ära anda konkreetse asja jaoks,» lausus abilinnapea Toomas Vitsut. «Kui minister ütleb, et neil pole seda vaja, siis meil pole põhjust seda ära anda.» Hoone täpne saatus selgub siis, kui linn saab Paetilt ametliku vastuse, lausus Vitsut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Börsiguru Seppo Saario avaldas nipid, kuidas leida kasvurakette
Soome investeerimisguru Seppo Saario rääkis tänasel investor Toomase konverentsil, milliste põhimõtete järgi tema täna investeerib ning kust tema otsib 10-kordistumise potentsiaaliga aktsiaid.
Soome investeerimisguru Seppo Saario rääkis tänasel investor Toomase konverentsil, milliste põhimõtete järgi tema täna investeerib ning kust tema otsib 10-kordistumise potentsiaaliga aktsiaid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.