Telekomi aktsia leidis tähelepanu

Romet Kreek 27. jaanuar 2004, 00:00

Eile keskendus tähelepanu Tallinna börsil tehingute arvu poolest Eesti Telekomi aktsiale.

Eesti Telekomi aktsiaga tehti 70 tehingut ehk 60 protsenti börsil toimunud tehingutest. Eesti Telekomi aktsia 20,4 mln kroonisest käibest suurem oli Hansapanga aktsia käive (26,7 mln krooni). Sidegigandi aktsia tõusis 1,36 protsenti, 116,25 kroonile. ?Enamik (Eesti Telekomi) ostjaid ootavad TeliaSonera ülevõtmispakkumist poole aasta perspektiivis, kuid mitte enne maid,? kommenteeris Hansapanga maakler Romet Tepper. ?Kui pakkumist ei tule, on aktsia fundamentaalselt piisavalt atraktiivne, arvestades dividende. Aktsia hinnatõus on natuke kiire olnud.?

Hansapanga aktsia tõusis 0,44 protsenti, 359,87 kroonile. ?Hansapanga aktsias olid nii kasumivõtjad kui uued ostjad,? ütles Tepper.

Börsil domineeris tõusumeeleolu, erandiks olid Merko Ehituse ja Saku Õlletehase aktsiad. Meeletu hüppe tegi madala käibega Baltika aktsia hind, mis tõusis kahes tehingus 19,2 protsenti, 32,08 kroonile. Norma aktsia tõusis 0,29 protsenti, 109,06 kroonile.

Eesti aktsiaturu üldpilt näitab, et odavaid aktsiad siit enam naljalt ei leia, palju aktsiad on aga selle piiri läheduses. Mujal maailmas loetakse alla 10?12 hinna/kasumi (P/E) suhtega aktsiad odavaks. Meie liideraktsiad kauplevad sellest tasemest juba kõrgemal. Hansapanga aktsia P/E suhe oli 14 ja Eesti Telekomil 15,4.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing