Tallinna linnal on moodne juhtimine

Priit Kutser 20. veebruar 2004, 00:00

Linnamajanduse juhtimine ei erine mistahes teise organisatsiooni ökonoomilisest planeerimisest.

Kui vaadata maailma tippettevõtete töötajate boonussüsteeme, firmapensione, ergutuspreemiaid, optsiooni-võimalusi, siis on moodsal ärijuhtimisel kaugelt kõikehõlmavam sotsiaalne mõõde, kui Eestis ehk julgetakse tunnistadagi. Mida mujal teevad ettevõtted, ei pruugi meil riikki teha. Kui just ärimehest linnapealt Jüri Mõisalt oleks oodanud tallinlase staatuse väärtustamist, nii nagu suurettevõttes väärtustatakse inimest, siis paistab selle ülimalt tänapäevase juhtimiskontseptsiooni ellurakendamisega positiivselt silma hoopis Savisaare linnavalitsus. Poliitika, kus tallinlastele tehakse soodustusi teenuste omandamisel, on äärmiselt tõhus meie-tunde tekitaja. Hoopis Tallinna sotsiaalpoliitika võib saada Põhja-Eesti piirkonna edumootoriks. Teiste valdade kriitika on suures osas alusetu, sest vaatab mööda tõsiasjast, et kõik see toimub Tallinna eelarve vahendite ehk siis tallinlaste endi raha eest. Kardetakse uutmoodi tegemist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing