Uus õlu kõvadele meestele

Allan Hmelnitski 25. veebruar 2004, 00:00

Komponendid on kõik ilusti paigas ? huumor, lihtne tootenimi, slogan, kindel imago jne. TV-klipp on päris armas ? maastur sõidab remondimehel üle kõhu. Selline asi teeb vaatajal alati südame soojaks. Kui ka toode ei huvita, siis kild äratab ikka tundeid.

Aga rääkides mõnede tublide õllejoojatega kuulsin arvamust, et õlu ise ei vastanud ootustele. Peeti vähetõenäoliseks, et Diesel Rocki käest oma turuosa kätte saab.

Aga ilmselt tundus see ni?? siiski kõige ahvatlevam? Muidu oleks ju sama toodet reklaamitud näiteks lipsuga meestele? Või koolilastele? Või rasedatele naistele?

Seekord põrumise korral reklaami süüdistada ei saa. Aga aeg-ajalt on muidugi ette tulnud kampaaniaid, mis mängivad täiesti valesse väravasse. See juhtub tavaliselt siis, kui reklaamifirma püstitab endale liiga kõrged kunstilised või meelelahutuslikud eesmärgid, teeb midagi niisama oma lõbuks, arvestamata ?lolli? lõpptarbijat.

Näiteks suvalist parmuõlut ei ole mõtet reklaamida peene Kreisiraadio-huumoriga. Sinna tuleks ikka panna mõni matsakas tüdruk Sulo muusika taktis tantsima. Kuldmuna reklaamipreemiat selle eest ei saa, aga lootust on, et tootel läheb paremini. Vaene reklaamiinimene peabki rohkem mõtlema kliendile-tarbijale ja vähem oma sõpradele-konkurentidele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing