Protestijad said paremat hinda

Peeter Stamberg 27. veebruar 2004, 00:00

Börsiväliselt vahetas omaniku 19.-25. veebruaril 19 tehingus ligi 140 tuhat Farma aktsiat 5,87 miljoni krooni eest. Aktsia hind on börsivälistes tehingutes olnud keskmiselt 43 krooni. Börsil on samal ajal kaubeldud aktsiaga 19,56 ja 23 krooni vahel.

Börsiväliste turuhinnast oluliselt suurema hinnaga tehingute taga on olnud firma suuromanik Grindeks. Farma väikeaktsionärid esitasid eelmise aasta lõpus Finantsinspektsioonile ja börsile protestikirja mullu novembris toimunud aktsionäride üldkoosolekul vastu võetud otsuste kohta. Väikeaktsionäride andmetel ei kajastanud vastu võetud otsused legaalselt vähemusaktsionäride tegelikku tahet.

Protestikirja koostamise algatanud ja oma ligi 0,5%se osaluse Farmas müünud sakslane Lothar Dibowski ütles Äripäevale, et pidas Grindeksiga läbirääkimisi ning teavitas nende tulemustest ka teisi protestikirjale alla kirjutanud väikeaktsionäre. ?See, kas aktsiad müüa või mitte, oli igaühe enda otsustada ja tulemused on nüüd näha Farma aktsiaraamatus,? kommenteeris Dibowski.

Grindeks on seega valitud seltskonnale (tülikamatele) vähemusaktsionäridest pakutud turuhinast paremat hinda, samas börsisüsteemi kaudu pole teistele aktsionäridele pakkumist tehtud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing