Riigikogu esimene koolipäev

ÄP 19. märts 2004, 00:00

Eile tööd alustanud uus Riigikogu sumiseb istungi alguses nagu klass esimesel koolipäeval. Pinginaabrid on esialgu paika pandud tähestiku järjekorras ja seetõttu jagavad lauda näiteks Toomas Savi ja Edgar Savisaar. Ametivande loeb ette Riigikogu vanim liige Kaljo Kiisk ning seejärel käivad kõik ükshaaval ametivandele alla kirjutamas. Tervelt 53 neist teeb seda elus esimest korda.

Kui teised vastsed riigikogulased tervitavad kummardusega nii parlamenti kui ka president Lennart Meri, siis Savisaar kingib riigipeale vaid kerge poolviltuse noogutuse. Presidendi ja Keskerakonna juhi suhted on pingelised juba 1995. aasta lindiskandaalist peale.

Riigikogusse pääsemise puhul uue Kihnu kampsuni ostnud Isamaaliidu fraktsiooni liige Jaan Leppik tunnistab, et tunne on esialgu veider, aga siiski mitte eriti erinev eeldatust. Peale Leppiku ostsid mitmedki poliitikud endale uue portfelli ja täiendasid lipsutagavara.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing