Hewlett-Packard sai hiidtellimuse

Romet Kreek 25. märts 2004, 00:00

Hewlett-Packardi aktsia tõusis eile suure tellimuse saamise tõttu. Maailma suuruselt teine arvutitootja võitis USA sõjaveteranidega tegelevalt ametkonnalt kümneaastase 784 mln dollarilise (10 mld kroonise) tellimuse.

Aktsia hind tõusis 1,3 protsenti, 21,66 dollarile.

Nasdaq tõusis eile kella 18ks 0,2 protsenti, 1905 punktile. Dow Jonesi tööstuskeskmine ja S&P 500 indeks langesid 0,25?0,30 protsenti.

USAs avaldati ka püsikaupade nõudluse numbrid. Veebruaris kasvasid USA kaupade tellimused 2,5 protsenti, mis ületas analüütikute 1,7protsendilist ootust. Samas vaadati jaanuarikuu langusnumber tagantjärgi suuremaks, 2,7 protsendile. Jättes ära kõikuvamad transpordikaupade tellimused, vähenesid uued tellimused veebruaris 0,3 protsenti pärast 0,6protsendilist tõusu jaanuaris.

?Kuigi uudise pealkirjas olev number on hea, on ilma transpordikaupade numbriteta prognoositav, et majanduskasv aeglustub,? ütles Ehrenkrantz King Nussbaumi aktsiaturu strateeg Barry Hyman CBSMarketWatchile. Ta lisas, et aktsiad kannatasid ka geopoliitiliste probleemide tõttu, mis viis raha aktsiatest kindlamatesse võlakirjadesse ja kulda.

Kuigi üleeilne börsipäeva algus andis USAs lootust tõusuks, sulgus aktsiaturg siiski neljandat kauplemispäeva järjest miinuses.

Euroopa aktsiaturul andis eile tooni pendeldamine plussi ja miinuse vahel. Kell 18 olid peamised indeksid miinuses 0,3 ja 0,8 protsendi vahemikus. Langust vedasid terrorihirmust veetuna kindlustusseltside aktsiad. USA sulges eile terroriohu tõttu saatkonna ja konsulaadid Araabia Ühendemiraatides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing